Van Vulpen vernieuwd haar ERP-applicatie

Connections
16 maart 2021

Van Vulpen, aannemer van aanleg, onderhoud en beheer van ondergrondse kabel- en leidingnetwerken, maakt haar ERP-applicatie toekomstbestendig. De huidige ERP-applicatie is verouderd en hierdoor is het moeilijk om aanpassingen door te voeren. Daarom wil Van Vulpen het systeem upgraden, door middel van Outsystems, zodat ze in de toekomst slimmer en efficiënter kunnen werken. Lees hier hoe onze Outsystems expert Jurre Kon het project ervaart.

Een verouderd systeem
Jurre: “Van Vulpen heeft een eigen ERP-systeem waar het gehele bedrijf op werkt. Onder andere projectregistratie, klantenregistratie, urenregistratie en alle andere onderdelen van het bedrijf. Dit ERP-systeem is inmiddels sterk verouderd. Daarom is er een keuze gemaakt om dit systeem opnieuw te bouwen in Outsystems. Enerzijds om het systeem te vernieuwen en anderzijds om de functionaliteiten te optimaliseren.” Outsystems is een low-codeplatform. Dit bekent dat de applicaties niet meer vanaf de grond af aan geprogrammeerd hoeven te worden, maar op basis van vaste componenten (die altijd up-to-date zijn) worden gemodelleerd. Dit bespaart tijd bij de ontwikkeling en zorgt voor minder beheer. Naast de standaard componenten in Outsystems hebben wij zelf ‘DevExtreme UI-componenten’ voor dit project ontwikkeld waarin meer geavanceerde opties zijn verwerkt.

Procesformulieren
Van Vulpen werkt binnen het systeem met procesformulieren. Dit houdt in dat alle taken binnen het proces zijn ingericht in het systeem. De medewerkers die betrokken zijn bij het betreffende proces krijgen deze taken op hun naam. Zodra zij inloggen op het systeem krijgen ze een overzicht van de taken die uitgevoerd moeten worden. Door het gebruik van de procesformulieren worden alle processen afgedicht binnen van Vulpen en vertelt het systeem op basis van de planning welke taken en in welke volgorde ze afgehandeld moeten worden. Hierdoor is er continu borging van het proces en wordt de kans op fouten in het proces gereduceerd.
Een voorbeeld van zo’n proces is de indiensttreding van een nieuwe medewerker. Elke taak binnen dit proces is vastgelegd in het systeem en wordt toegekend aan een medewerker. Denk hierbij voorbeeld aan registeren van de gegevens van de medewerker of het regelen van een leaseauto. Het voordeel van dit systeem is dat deze taken ook verbonden zijn met de planning. Zo is er een duidelijk overzicht welke taken voltooid zijn of uitlopen.

Ontwikkelteam
Het ontwikkelteam bestaat uit acht ontwikkelaars, een scrum master, een techlead vanuit Van Vulpen zelf en een projectmanager vanuit de stuurgroep. Waarvan twee ontwikkelaars vanuit B-Synergy bijdragen aan het team om de capaciteit te verhogen. De communicatie met Van Vulpen loopt soepel en de lijntjes zijn kort. Dit maakt het een prettige werksfeer!

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen? Ik help u graag verder met complexe ERP-vraagstukken!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections