Oude software toekomstbestendig door low-code?!

Connections
20 september 2022

Low-code is een functionele manier van software bouwen. Hoofdzakelijk op basis van kant-en-klare bouwblokken en sjablonen om een applicatie op te zetten die past bij uw behoefte. De elementen die u daarin gebruikt worden technisch onderhouden door de maker van het low-code platform. Het coderen van software kan wel, maar is niet noodzakelijk. 

In deze blog ga ik in op de volgende vragen: 

  1. Wat zien we veel bij bedrijven?
  2. Wat zien we vanuit de ontwikkelingen?
  3. Hoe kan Aspect u verder helpen?  

 

Wat zien we veel bij bedrijven?

Data wordt steeds belangrijker. Als stuurmiddel of zelfs als product/dienst. De bron waaruit de data komt is lang niet altijd meer één applicatie. Veelal zien we dat het aantal applicaties enorm gegroeid is en er zomaar 20 - 30 stuks binnen een gemiddeld bedrijf aanwezig zijn. Vaak zijn het ook nog eens verschillende generaties software, andere technieken, niet altijd up-to-date, niet altijd een 'beheerder' of kerngebruiker die er alles van weet en koppelmogelijkheden zijn in zo'n versplinterd geheel lastig te maken laat staan te onderhouden. Bedrijven willen vernieuwen, maar zijn te druk met onderhouden. Het zijn al snel te veel applicaties met te veel risico's voor de continuïteit en veiligheid. 

 

Wat zien we vanuit de ontwikkelingen?

  • Software wordt steeds meer gebundeld.
  • Het aantal koppelmogelijkheden is enorm gestegen.
  • Onlineapplicaties ontwikkelen continu.
  • Informatie delen tussen partijen is de standaard aan het worden. 

 

Hoe kan Aspect ICT u verder helpen?

Heeft u bestaande, verouderde software of een innovatief idee, dan is low-code bij uitstek een manier om fundering te geven voor uw bedrijfsproces. Regelmatig bouwen wij applicaties met behulp van low-code. Zo ook in onderstaande praktijkcasus: 

Een organisatie had haar formulieren al 10 jaar gedigitaliseerd. Daarmee werden periodieke checks gedaan voor beheerwerkzaamheden. Deze formulieren waren gemaakt in Microsoft InfoPath. Ooit was dat onderdeel van Office 2010. Bij introductie van nieuwe Office-versies en nieuwe toepassingen binnen Microsoft 365 in de online omgeving, verdween InfoPath naar de achtergrond en is inmiddels alweer enkele jaren niet meer ondersteund. Hoewel de tool technisch nog functioneert, komen er geen updates en is ondersteuning niet meer mogelijk. Door vanuit een breder perspectief te kijken naar dit vraagstuk, is vanuit het OutSystems Low-code platform een omzetting van de formulieren gerealiseerd. Kleine verbeteringen zijn daarin meegenomen. De formulieren zijn onderdeel van een bredere bedrijfsapp, zodat er meerdere digitale wensen bijeen kunnen komen. Dat maakt het toegankelijk voor de medewerkers die er op klantlocatie mee werken en biedt perspectief voor de komende jaren.   

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Twijfel niet en benader ons vandaag nog. 

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen? Ik help u graag verder met uw automatiseringsvraagstukken!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections