Breakout rooms in Teams is beschikbaar

Connections
30 december 2020

Breakout Rooms zijn nu beschikbaar op Microsoft Teams. Deze feauture is op verschillende manieren inzetbaar. Zo kunnen handig zijn als je een online meeting hebt met een grote groep. U kunt deze groep dan opsplitsen in kleinere groepjes om bijvoorbeeld over een onderwerp te discussiëren. In deze blog wordt uitgelegd hoe u de Breakout Rooms kunt instellen.

Het opstarten van de Breakout Rooms gebeurt via de gebruikelijke weg door een vergadering te beginnen. Vervolgens kan alleen de beheerder de Breakout Rooms instellen. Dit kan door op het icoontje te klikken met 'aparte vergaderruimte'.

Hierna volgt een pop-up venster met de keuze hoeveel vergaderruimtes u wilt creëren. Klik het juiste aantal aan en ga door naar de volgende vraag. Hier kunt u kiezen op welke manier u de deelnemers wilt toewijzen. Dit kan zowel automatisch gebeuren als handmatig. Indien u voor de handmatige manier heeft gekozen moet u dus per deelnemer een kamer toewijzen. Dit kunt u doen door een deelnemer aan te klikken en vervolgens op toewijzen klikken. Hierna kunt u een de gewenste kamer aanklikken en dan is de deelnemer aan de betreffende kamer toegevoegd.Let op: de deelnemer zit dan nog niet direct in de deze kamer. Dit gebeurt pas wanneer u een vergaderruimte opent. Dit kunt u doen door op de betreffende kamer te klikken en vervolgens op 'Vergaderruimte openen'. Als de ruimte is geopend krijgen de deelnemers van deze ruimte de onderstaande melding in beeld en worden zij automatisch naar de ruimte verplaatst. Als beheerder van de vergadering zijn er nog een aantal handige opties waar u gebruik van kunt maken. Zo kunt u een aankondiging doen door op de 3 puntjes te klikken in het Breakout Rooms overzicht. Daarnaast is het ook mogelijk om vergaderruimtes te verwijderen en toe te voegen. Microsoft zal in de loop van de tijd steeds meer nieuwe functies ontwikkelen voor de Breakout Rooms! 

 

 

 

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen op het gebied van narrowcasting, presentatiemiddelen of audiovisuele oplossingen? Ik help u graag verder!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections