Benader uw SharePoint documenten vanuit de verkenner

Connections
27 januari 2021

Sharepoint wordt door veel bedrijven gebruikt als opslag van documenten. Echter kan het zo zijn dat u liever deze documenten benadert vanuit de verkenner op uw apparaat. In deze blog wordt uitgelegd welke oplossing hiervoor is gemaakt.

We zien een toenemend gebruik van Microsoft365 bij veel organisaties. Een onderdeel hiervan zijn Microsoft Sharepoint en OneDrive. De voordelen hiervan zijn dat documenten vanaf elk apparaat te benaderen zijn, u tegelijk met collega's in één document kunt werken en u altijd de laatste versie tot u beschikking heeft. Naast deze voordelen horen we in praktijk soms ook nadelen. Een voorbeeld hiervan is het benaderen van de documenten. Waar voorheen de verkenner werd gebruikt, moet men nu documenten benaderen vanuit de browser. Echter zijn er tools beschikbaar waarmee u de documenten kunt benaderen vanuit de verkenner.

Allereerst een schematische weergave van de werking van deze tools. In deze situatie hebben we te maken met een bron waar de documenten vandaan worden gehaald. Dit kan vanuit de persoonlijke OneDrive zijn, of vanuit de gezamelijke SharePoint omgeving. Daarnaast is er ook een device zoals uw laptop of desktop waarmee de documenten worden opgevraagd. Om deze documenten van de bron naar het device te halen, is er een tool nodig.OneDrive

OneDrive is een tool die de bestanden synchroniseert tussen de bron en het device. Dat betekent dus dat de documenten zowel in de cloud staan, als op het device zelf. Echter kan er met OneDrive maar een beperkt aantal bestanden gesynchroniseerd worden. 

zeedrive

ZeeDrive is een tool die ervoor zorgt dat álle bestanden in de cloud ook zichtbaar zijn in de verkenner. Bij deze tool vindt er geen synchronisatie plaats. Indien het device niet verbonden is met het internet, is er dus ook geen mogelijkheid om de bestanden te benaderen. 

Voor elke situatie is de oplossing anders. Neem contact op met een van onze consultants om te kijken welke tool past in uw situatie!

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections