Voeg uw huisstijl toe aan al uw documenten

Connections
06 mei 2021

Vandaag de dag gaat steeds meer digitaal. U zult zelf ook wel merken dat u minder briefpapier bestelt dan voorheen. Een consistente manier van communicatie richting uw relaties en partners blijft ook online toch van belang.

Veel softwarepakketten bieden al de mogelijkheid om een huisstijl van alle documentatie door te voeren. Toch blijft het voor algemene documenten een uitdaging om alle collega's op dezelfde consistente manier hun documentatie met te communiceren. PDF-factory of standaard mogelijkheden van Microsoft 365 bieden hiervoor een oplossing.

De mogelijkheden van PDF Factory
PDF Factory is een tool waarmee u eenvoudig en uw huisstijl kunt toevoegen aan documenten. PDF Factory toont na de printopdracht een voorbeeld van het PDF document. In dit voorbeeld kunt u allerlei opties instellen en eventueel de inhoud bewerken. Het resulterende document kunt u bekijken in uw standaard PDF viewer, opslaan als bestand, afdrukken of verzenden per e-mail.

Voor het instellen van het PDF formaat kunt u onder andere de volgende opties gebruiken:

  • Definiëren en toepassen van meerdere sjablonen. Een sjabloon is een combinatie van achtergrond, logo, koptekst, voettekst en watermerk die u op de pagina's van het PDF document kan afdrukken.
  • Mogelijkheid om vanuit verschillende programma's printopdrachten te verzamelen in één PDF document.
  • Restricties op het gebruik van het document, zoals het niet kunnen wijzigen, afdrukken of tekst en afbeeldingen selecteren en kopiëren.

PDF Factory kan op een PC worden geïnstalleerd, of als gedeelde printer op een printserver zodat alle instellingen (briefhoofden) op een centrale plaats configureerbaar zijn. Installatie op een printserver maakt de oplossing eenvoudig beschikbaar voor alle aangesloten PC's, optimaal schaalbaar en eenvoudig te beheren.

Sjablonen in Word
Daarnaast is het ook mogelijk om een sjabloon te maken in Word. Er moet dan eenmalig een document opgeslagen worden in de vorm van een .dotm bestand. Dit zorgt ervoor dat bij het openen van het document, de opmaak uit het eerder opgeslagen document wordt overgenomen. Dit kan automatisch op alle computers ingesteld worden. Tevens is het mogelijk om een bibliotheek beschikbaar te stellen met daarin meerdere sjablonen. Denk aan standaard projectdocumenten, algemene voorwaarden, rekensheets, presentaties met vaste opmaak, etc.

Heeft u interesse in deze oplossing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections