De middelen zijn er, de mensen volgen

Connections
21 oktober 2021

Nu het bedrijfsleven steeds meer digitaliseert, neemt ook het digitaal samenwerken een vlucht. “De technologie om digitaal samen te werken is inmiddels ruimschoots voorhanden”, stelt William Egas, Bedrijfsconsultant en coördinator Microsoft 365 bij Aspect ICT. “Wanneer het wordt ingezet om de bedrijfsstrategie te ondersteunen, maakt het pas echt het verschil.”

Digitale middelen brengen een wereld aan mogelijkheden om device- en plaatsonafhankelijk samen te werken met collega’s, klanten, partners of andersoortige relaties. “Die verschuiving zag je al voor de coronacrisis,” weet William. “Toen al groeide de behoefte aan minder onnodig reizen, meer efficiency en meer flexibiliteit, ook in de balans tussen werk en privé. Wel lijkt, sinds we door corona massaal zijn gaan thuiswerken, de acceptatie te zijn toegenomen. Een bepaalde koudwatervrees voor het werken op afstand is overwonnen.”

Drempels weg
Volgens William vergt digitaal samenwerken in de regel geen ingewikkelde en kostbare technologie. Hij noemt Microsoft 365 als één van de meest bereikbare en veelzijdige opties. Het draait voornamelijk om de implementatie en adoptie van de oplossing. Aan de technische kant zijn er weinig belemmeringen om digitaal te kunnen samenwerken. William: “Bij Aspect ICT nemen we drempels weg door alle medewerkers stapsgewijs te begeleiden, van inventarisatie tot gebruikerstrainingen. Om het gehele bedrijf mee te krijgen in deze verandering stellen we key-users aan. Dit zijn medewerkers die betrokken zijn bij de processen en die hun directe collega’s hierin meenemen. Zo begeleiden we de gehele implementatie, met als doel om de digitale manier van samenwerken zo efficiënt mogelijk in te richten. Momenteel buigen we ons over de ontwikkeling van ‘gamification’, wat betekent dat je mensen via een spelelement uitdaagt om bijvoorbeeld efficiënt online te vergaderen. Na implementatie blijven we betrokken om de innovatie op het gebied van digitaal samenwerken te blijven borgen.”

Onderdeel van de strategie
“Bedrijven die digitaal samenwerken omarmen, zijn vaak al volwassen in het gebruik en de benutting van ICT. Ze zien het niet als een noodzakelijke kostenpost, maar als onderdeel van hun strategie. Naast de technische basis, die moet staan als een huis, biedt digitaal samenwerken kansen om je te onderscheiden in de markt. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig informatie met relaties delen via portalen of inhaken op processen van partners in de keten”, sluit William af.

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Het stroomlijnen van de communicatie is essentieel in uw bedrijfsvoering. Heeft u nog vragen? Ik help u graag om verder te kijken naar de juiste middelen.

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections