Met specifieke software kun je je onderscheiden in de markt

Connections
05 november 2021

Tachtig procent van de automatiseringsvraagstukken is op te lossen met standaard software. Maar wat doe je met de overgebleven twintig procent? Bij Aspect ICT is dat antwoord eenvoudig: maatwerk. Martin den Braven, coördinator Business Apps & Integratie: “Wij gaan verder dan de standaardproducten. Voor specifieke toepassingen ontwikkelen we zelf oplossingen, zodat de klant alle flexibiliteit heeft die nodig is.”

Met ERP-systemen en andere bekende softwareproducten kunnen ondernemingen hun processen logisch en efficiënt automatiseren. “Je kunt dan denken aan het implementeren van verschillende tools, zoals Exact voor financiële zaken”, licht Martin toe. “Onze Business Sofware consultants helpen bij een succesvolle implementatie van dit alles, met een bedrijfskundige benadering. Soms blijven er echter specifieke vraagstukken over en komt er maatwerk om de hoek kijken. Dat loopt uiteen van een app om werkuren bij te houden tot het inrichten van een portaal met een inlogprocedure. Je vindt er bijvoorbeeld facturen, uitstaande opdrachten met een urenspecificatie, serviceorders en een archief van documenten terug.”

ONDERSCHEID VERMOGEN
Het grote voordeel van maatwerk is de grote flexibiliteit. Martin: “Maatwerk geeft ons de mogelijkheid om binnen korte tijd dingen aan te passen wanneer een klant daarom vraagt. Dat stelt een bedrijf in staat om dynamisch en flexibel met de markt mee te bewegen en dus snel te schakelen indien nodig. Soms houdt maatwerk ook in dat je standaardproducten aan elkaar koppelt, zoals het automatisch exporteren van klantgegevens naar een ERP-systeem en andersom.”

SPRINT
Er wordt een even simpele als doordachte methode toegepast om het implementeren, actualiseren en onderhouden van softwareoplossingen overzichtelijk te houden, zowel qua planning als qua kosten. “Met de relatie spreken we telkens een zogeheten ‘sprint’ af: een periode van enkele weken waarin we een aantal functionaliteiten kant en klaar opleveren. Daarna starten we met de volgende fase en zo knippen we dus een langlopend traject in stukjes. Mochten er door voortschrijdend inzicht bij de relatie of bij ons aanpassingen wenselijk zijn, dan bespreken we dat direct en nemen we het mee in dezelfde of een volgende sprint. In alle gevallen zijn wij een volwaardige kennispartner, die ook op de lange termijn nauw betrokken blijft bij de automatiseringsprocessen van opdrachtgevers.”

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections