Start met digitale factuurverwerking

Connections
23 mei 2018

Vele stapels met papier zijn de afgelopen jaren uit onze printers gerold. Resultaat: ordners vol met polissen en facturen. Herkent u het? Thuis is de omvang van uw administratie waarschijnlijk nog te overzien. Op de zaak heeft u echter al snel een aantal vierkante meters aan papier staan. En veel van deze gegevens moeten ook nog voor een langere periode bewaard blijven! Als ik in ons bedrijfsarchief kijk, tref ik vanaf 2013 fors minder dozen aan. Zo’n drie jaar terug zijn we namelijk overgestapt naar digitale factuurverwerking. Heerlijk!

Digitale factuurverwerking gaat niet vanzelf
Ging het dan allemaal zonder slag of stoot? Oh nee, dat zeker niet. Maar wat ben ik blij dat we doorgezet hebben én direct ook een digitale fiatteringsslag hebben opgezet. Het verwerkingsproces van de facturen in het boekhoudpakket gaat echt niet zoveel sneller. Dat blijft goed opletten geblazen.

Toch scheelt het ‘bergen’ werk
Geen enveloppen meer open maken, geen goedkeuringsronde met papieren facturen onder de arm, waarbij het document ergens bij een collega blijft slingeren, geen opbergactie om de facturen al dan niet gesorteerd op te ruimen. Heerlijk! Oh ja, en dan nog die vragen van de accountant met het verzoek om die en die factuur nog eens aan te leveren. Daar hoeven we tegenwoordig ook niet veel tijd meer in te steken. De accountant zoekt nu zelf in het boekhoudpakket.

Als u toegeeft aan het idee dat u papier wilt uitbannen bij (onder andere) het factureringsproces, zowel aan de in- als aan de verkoopkant, moet er een omslag komen. En dat is een mentale kwestie. Gewenningsweerstand moet worden gebroken. En ja, dat kost tijd.

 

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen? Ik help u graag verder met complexe ERP-vraagstukken!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections