Heeft videovergaderen voordeel?

Connections
01 juli 2017

Als ik de uitingen van Microsoft mag geloven wel.. Alleen gaan zij vaak uit van internationale contacten en grote afstanden. In Nederland is dat over ’t algemeen wel anders en stap je toch gemakkelijk in de auto om naar een afspraak te gaan. Dat is natuurlijk veel persoonlijker en vaak ook prettiger. Toch heb ik vandaag maar weer eens ervaren dat videovergaderen, ook in een land met korte afstanden, een verademing kan zijn.

Zo stapte ik vanmorgen vol energie in de auto. Ik was echter nog geen tien minuten onderweg of alles stond stil. Na zeker 15 minuten wachten, besefte ik me dat ’t me niet ging lukken om op tijd bij mijn afspraak te komen.. Wat doe je dan? Bel je de afspraak af, verzet je de afspraak -zonder te weten of deze op korte termijn wel past in de agenda van de ander- of besluit je om toch door te gaan in de valse hoop dat je misschien toch nog op tijd komt..

Ik besloot om m’n contactpersoon te bellen en uit te leggen wat de situatie was. Nog geen half uur later zaten we samen in een videovergadering waarbij we het document in beeld hadden met de planning van ons softwaretraject. We namen de lijst door, vulden de acties aan, pasten de status aan en hebben een aantal datums als deadline opgenomen. Nog geen kwartier later sloten we ons gesprek af en waren de actiepunten duidelijk. Naast het feit dat we toch voortgang konden boeken in het traject, bespaarde ik ook nog eens meer dan 2 uur reistijd en was de overlegtijd die we hadden effectief. Daardoor had ik meer tijd voor andere dingen en het uitwerken van de actiepunten die we hadden besproken.

Begrijp me niet verkeerd.. De volgende keer stap ik weer in de auto naar mijn afspraak. Echter zet deze situatie mij wel aan het denken. Hoe en wanneer kan videovergaderen mij voordeel opleveren? Wist u overigens dat Skype voor Bedrijven standaard onderdeel is van diverse Microsoft Office 365 abonnementen? Informeer eens naar de mogelijkheden. De kans is groot dat u ’t al heeft, alleen nog niet gebruikt. Heeft u ’t nog niet, dan weet u bij deze dat u vanaf € 1,80 per maand al kunt starten.

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen op het gebied van narrowcasting, presentatiemiddelen of audiovisuele oplossingen? Ik help u graag verder!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections