Waarom nog printen?

Connections
02 januari 2018

Waarom zou je anno 2015 nog printen?
Maar inderdaad… waarom zou je anno 2015 nog printen? Laat staan een nieuwe printer kopen? Immers, er zijn allerlei handig draagbare, lichte en betaalbare tablets gekomen. Er komt Epaper (digitaal, meermalen te gebruiken papier) aan. Daarnaast is door de beschikbaarheid van digitale informatie, in combinatie met een betrouwbare infrastructuur om deze te delen, alle informatie toch al overal. Overal te krijgen, delen en bewerken. Het maken van setjes afdrukken om informatie te delen is daarmee verleden tijd. Helemaal waar! En in de markt duidelijk te merken.

Niet te hard van stapel lopen
Maar laten we ons niet vergissen en niet te hard van stapel lopen… Er wordt nog veel afgedrukt. Vaak voor gebruik van korte duur. Bijvoorbeeld om op te schrijven, omdat papier lekker makkelijk bladert, omdat een papieren document een productieproces ondersteunt óf omdat het juist opvalt wanneer je je boodschap op de traditionele manier op papier per post verstuurt. Het kan ook zijn dat je papier nodig hebt om iemand een handtekening te laten zetten of dat je een pakbon mee wilt leveren.

Ontwikkelingen binnen de papier- en drukindustrie
Ook de papier- en drukindustrie erkent deze ontwikkelingen. Toch komen ze met een interessante vernieuwende ontwikkeling: de herontdekking van het gebruik van inkt. Voorheen werd inkt-jet techniek vooral gebruikt op kleine schaal of als persoonlijke printer en voor thuis. Nu zien we dat er hele snelle, betrouwbare inkt-jet printers en zogenaamde All-In-Ones (printen, scannen, kopiëren) op de markt komen. Apparatuur die is ontwikkeld en bedoeld voor gebruik in werkgroepen. Met modellen waarbij de printkop niet meer heen en weer over het papier beweegt, maar zo breed is als een A4-tje. Zodoende hoeft het papier er alleen maar langs te lopen. En dat gaat super snel!

Deze apparaten zijn niet alleen stil, produceren een zeer goedkope afdruk van goede kwaliteit, maar ze sparen ook het milieu. De inkt is eenvoudiger te vervoeren door compacte verpakkingen die minder afval veroorzaken en bij het afdrukken komt er minder warmte vrij. Deze nieuwe printers passen dus prima bij een bedrijf waar Maatschappelijk Verantwoord Ondernomen (MVO) belangrijk is, maar ook wanneer u minder wilt gaan afdrukken en op de prijs per afdruk wil besparen.

Kortom, dat men zal blijven printen is voorlopig nog een feit. De ontwikkeling zit hem meer in de middelen waarmee en de momenten waarop. Mensen gaan steeds bewuster afwegen of ze op de knop [AFDRUKKEN] klikken of dat ze informatie op een andere manier lezen of delen.

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen op het gebied van narrowcasting, presentatiemiddelen of audiovisuele oplossingen? Ik help u graag verder!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections