Het nieuwe platform voor de binnenvaart

Connections
27 februari 2019

De binnenvaart digitaliseert in een rap tempo. Er komen allerlei toepassingen beschikbaar die het mogelijk maken informatie te delen en deze meer inzichtelijk te maken.

Eerlijk is eerlijk, de één staat er meer voor open dan de ander, terwijl iedereen zich er bewust van is dat er iets moet veranderen. Want in het weg- en luchttransport is een voorbeeld als track&trace niet meer weg te denken. Ook de overheid introduceert nieuwe initiatieven (zoals SmartShipping) om door de inzet van technologische ontwikkelingen het watertransport concurrerender en aantrekkelijk te maken. 

Wij zijn samen met de Particuliere Transport Coöperatie einige tijd terug een initiatief gestart om een platform aan te bieden voor de binnenvaart. We noemen dit platform CARGOS. Het is een platform van de branche, voor de branche. Waarbij we potentie zien in het versterken van de samenwerking tussen verladers, bevrachters en schippers door mogelijkheden te bieden voor het efficiënter uitwisselen van data.  

Een belangrijke reden om te starten met Cargos is door het beschikbaar maken en bundelen van data en het overzicht hierin houden. Vanuit de branche kunnen we dit samen omarmen. Zo hoeft u niet zelf al het uitzoekwerk te doen en doen we de investeringen samen. Een mooi kenmerk van het platform is dat het online is en daardoor ten alle tijden up-to-date blijft.

Het platform biedt tal van koppelmogelijkheden.
1. De laatste waterstanden;
2. Blueroad; 
3. Marinetraffic; 
4. Factuurboekingen, toeslagen… het zit er allemaal in.

Het platform biedt ook al applicaties, denk hierbij aan:
1. Bevrachtingsapplicatie/Chartersysteem inclusief planning, dossier, facturatie en historie
2. Dashboard en rapportage met inzicht en historie
3. Mobiele Schippersapp voor laad- en los informatie en leegmelden
4. Digitale werkplek via computer, tablet en smartphone, zo kunt u overal vandaan en met iedere partij uw werk voortzetten

We zijn druk bezig met een verladersportaal en klantenportaal. Ook aan de verhuur van duwbakken wordt gedacht. We inventariseren met de deelnemende partijen hoe we de wensen kunnen invullen, zodat het initiatief steeds breder en beter wordt.

Richting de toekomst blijven we door ontwikkelen. Stap in, investeer mee, dan blijft u ook bij!

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen? Ik help u graag verder met uw automatiseringsvraagstukken!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections