Antivirus overstap van KasperSky naar Webroot

Connections
28 maart 2019

Binnen onze centrale beheeromgeving gebruiken we al een aantal jaren bij voorkeur de antivirus oplossing van leverancier Kaspersky. We zien echter een aantal redenen om een ander product te gaan gebruiken en willen dat vast onder de aandacht brengen. De nieuwe naam gaat worden: WebRoot.

Waarom gestopt met Kaspersky?
De reputatie van Kaspersky heeft het afgelopen jaar een flinke deuk opgelopen. Het van oorsprong Russische bedrijf is door de Amerikaanse overheid in de ban gedaan, omdat er werd gedacht dat de antivirus werd gebruikt voor spionage doeleinden. Het is niet te bewijzen of dat gerechtvaardigd is, maar deze gebeurtenis heeft wel merkbare gevolgen gehad. Onze beheeromgeving, waar de anitvirus onderdeel van is, is gebaseerd op een Amerikaanse leverancier. Doordat Kaspersky in Amerika is geboycot merken we dat updates vertraagd worden uitgevoerd en er ook geen focus meer is om incidenten op te lossen. Recent werden er bijvoorbeeld onterecht meldingen verstuurd dat de licentie verlengt moest worden. Dat zorgt voor onrust, die we graag voorkomen. 

Daarbij tellen we op dat Kaspersky erg veel van een PC eist. Niet alleen belasting van processor en geheugen, maar ook zorgen regelmatige versie updates voor verplichte herstarts en zelfs definitie updates kunnen een herstart van de machine verplichten. Niet erg als machines dagelijks aan staan, maar met name de af en toe gebruikte machines komen hierdoor in de problemen en zorgen voor veel werk om te onderhouden.

Waarom hebben wij dan nu voor WebRoot gekozen?
Ten eerste is het product veel lichter voor de machine, zorgt voor minder belasting op de computers en dus kan het ongemerkt zijn werk doen. Zelden zijn herstarts nodig om nieuwe versies uit te rollen. Ten tweede komt daarbij het grote voordeel dat definitie updates online staan in plaats van lokaal. Het is dus eenvoudiger om snel in te springen op nieuwe bedreigingen. Gemiddeld worden nieuwe bedreigingen binnen enkele minuten herkend vanwege de miljoenen machines, die informatie centraal verzamelen. Dat kan het verschil zijn tussen besmet raken of op tijd zijn om de overlast, van malware, virussen, trojaanse paarden en noem alle risico’s in het digitale landschap maar op, voor te zijn. Deze dienst kunnen we zonder prijsstijging aan blijven bieden. 

De relaties die we op dit moment voorzien van monitoring en antivirus zullen we de komende periode in overleg omzetten. Uw veiligheid is onze zorg!

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT-beheer? Laat het mij weten!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections