Het einde van ISDN komt echt in zicht

Connections
25 april 2019

In 1996 veranderde ISDN de wereld van telefonie. Met deze vorm van digitale telefonie werd het mogelijk om gelijktijdig te bellen en internetten. Inmiddels zijn de ontwikkelingen verder gegaan, waardoor het onderhouden van de ISDN-lijn teveel kosten met zich meebrengt en de mogelijkheden beperkt zijn. Daarom heeft KPN aangekondigd om in september 2019 met ISDN te stoppen. 

VoIP is het nieuwe ISDN
De opvolger van ISDN is VoIP, een dienst waarmee u via internet kunt bellen. VoIP werkt in essentie hetzelfde als standaard telefonie, aangevuld met eenvoudig te gebruiken keuzemenu’s, wachtrijen, voicemail opties, openingstijden, inzage in belkosten en bereikbaarheidsinformatie tussen collega’s. Ook is het mogelijk om uw vaste nummer eenvoudig door te schakelen naar uw mobiele telefoon of andere locatie.

De impact voor uw organisatie
Aangezien u genoodzaakt bent om over te stappen, raden wij het aan om hier vroegtijdig mee te beginnen. In de meeste gevallen is de overstap naar VoIP goedkoper. Daarnaast gaat het overstappen van ISDN naar VoIP-telefonie altijd met nummerbehoud, waardoor u geen risico loopt. Verder komen de gesprekken binnen via een cloudcentrale. Hierdoor heeft u geen ISDN-centrale meer nodig. Als u nog een ISDN-centrale heeft staan, is deze bij de overstap naar VoIP overbodig.

Onze samenwerking
Waarschijnlijk bent u al meerdere keren geïnformeerd om over te stappen. Vaak wordt er door externe providers een los netwerk gecreëerd voor enkel telefonie. VoIP telefonie gaat over uw bestaande netwerk. Het is belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de impact op het netwerk en de beschikbare bandbreedte binnen uw totale ICT-omgeving. Op deze manier haalt u niet het maximale uit VoIP. Een andere voordeel is dat wij uw VoIP centrale kunnen koppelen aan uw bestaande software, zodat u bijvoorbeeld direct ziet wie er belt. 

Wij gaan graag met u in gesprek om hier advies over te geven en de overstap van ISDN naar VoIP zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen? Ik help u graag verder met vraagstukken over (mobiele) telefonie en verbindingen!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections