Informatie helpt de binnenvaart en keten om beter samen te werken

Connections
13 januari 2020

Sinds enkele jaren mogen wij samenwerken met partijen die actief zijn in en rondom de binnenvaart. Samen pakken we vraagstukken beet op het gebied van automatisering en digitalisering van bedrijfsprocessen. Door deze samenwerking zijn we in staat om niet enkel bedrijven in deze branche te bedienen, maar dat we ook echt een verschil kunnen maken in de gehele keten! In deze blog wil ik u graag een indruk geven van wat we in de keten hebben gerealiseerd:

Bevrachters hebben realtime inzicht
Samen met de PTC hebben we een volledige online applicatie voor bevrachtingen ontworpen, genaamd CARGOS. Met CARGOS hebben bevrachters volledig inzicht in de status van de vracht. Van charter tot aan de facturatie. Deze applicatie is vanaf computer, tablet en smartphone overal te gebruiken. 

Communicatie tussen bevrachter en schipper
Samen met de NPRC mogen we de app, iBarge, uitbouwen waarmee de schipper charters digitaal beschikbaar heeft, de statussen van de reis en lading kan delen, documenten digitaal ontvangt/aanlevert en relevante informatie over beschikbaarheid/afwezigheid deelt. En natuurlijk draait dit op de telefoon waarmee regelmatig ook gewoon nog gebeld wordt. Elkaar spreken blijft immers noodzakelijk in een goede samenwerking.

Zowel de bevrachtingsapplicatie als de app zijn beschikbaar voor de branche. Samen gebruik maken van de mogelijkheden, samen zorgen voor de doorontwikkeling en samen bijdragen aan de informatie die de schipper/bevrachter/opdrachtgever nodig heeft.

Als iedereen gelijktijdig over dezelfde informatie beschikt, geeft dat duidelijkheid en voorkomt het veel overtyp- en doorstuurwerk. Dat is nog efficiënt ook.

Bovendien ontstaat met een paar eenvoudige stappen een berg aan data. Hierdoor bouwt u historie op die handig is om in de samenwerking met elkaar tegen het licht te houden. Het helpt ook om analyses te maken voor ontwikkeling en optimalisatie of te gebruiken in de planning waar u dagelijks druk mee bent. Daar hopen we in een volgende blog nader bij stil te staan.

Wij zijn benieuwd hoe u binnen uw onderneming bezig bent met data, aankijkt tegen samenwerken en welke rol informatie daarin speelt. We zien uit naar een echte kennismaking, gesprek en laten met alle plezier een demo zien.

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen? Ik help u graag verder met uw automatiseringsvraagstukken!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections