BORIS

Papierloos werken in de Bouw & Installatie
Connections

De BORIS-app zorgt ervoor dat uw buitendienstmedewerkers geen papierwerk meer hoeven in te vullen en dat uw administratieve medewerkers geen overtypwerkzaamheden meer hebben. In de app kunnen uren en kilometers worden verantwoord, diverse rapportages waaronder bijvoorbeeld afpersformulieren worden geregistreerd, klant specifieke rapporten worden opgesteld en materialen worden besteld.

Vraag een demo aan Bekijk video

 

Draagt bij om te voldoen aan wkb

Draagt bij om te voldoen aan wkb

Meer inzicht in uw projecten

Meer inzicht in uw projecten

Geen overtypwerk

Geen overtypwerk

Connections

Urenmodule

Met één druk op de knop uren boeken vanaf de bouwplaats via een app. Via GPS worden alleen de projecten in een straal van enkele kilometers getoond, zodat de uren direct op het juiste project staan. De uren worden geboekt op het project en daardoor opgeteld voor het onder handen werk. De weekstaat wordt gedurende de week automatisch gevormd. De data is vrijwel direct beschikbaar op de administratie. Dat helpt om tijdig te communiceren en eventuele correcties door te voeren. Zo levert de app een kloppende weekstaat op voor de monteur en beter inzicht voor de bedrijfsleiding. Binnen de app zitten slimme controles en notificaties ingebouwd om te zorgen dat de urenstaten tijdig ingediend worden en ook de administratie met een glimlach hun werk doet. Het grote gemak voor de monteur, bevordert het gebruik. Zo gaan we eenvoudig digitaal en hebben we minder sores.

Urenmodule

Bestelmodule

Op een project zijn veel materialen nodig. Het bestelmoment wordt mede bepaald door de planning. Niet alle spullen kunnen in de container op de bouw worden opgeslagen. Via deze module wordt het bestellen en afroepen gestroomlijnd. Op een eenduidige manier kunnen via de Bestellijsten materialen worden aangevraagd. Dat scheelt last minute telefoontjes, losse berichtjes en allerlei ritjes naar het magazijn of de groothandel. In de Bestellijsten staan per organisatie de top 10/25/50 materialen die vaak besteld worden zodat het juiste materiaal besteld wordt, op het juiste moment en via het eigen het eigen magazijn of de groothandel geleverd wordt. Er is een koppeling met 2BA om productdata uit op te halen.

Bestelmodule

Rapportenmodule

Tijdens het ontwerpen, aanleggen en controleren van installaties heeft u te maken met veel eisen en normen. Om uw werk goed te kunnen doen, wilt u precies weten welke eisen er worden gesteld aan de installaties. Dit brengt een hoop uitzoekwerk met zich mee. De wetgeving, diverse normeringen en kwaliteitsstandaarden alsmede verzekeraars zorgen dat het nodig is de juiste controles te doen bij het opleveren van uw installaties. Binnen BORIS kunt u Afpersrapport Gasinstallaties, Afpersrapport Waterinstallaties en Inregelen van Mechanische Ventilatie installaties vastleggen. BORIS zorgt dat u de registraties op een eenvoudige, snelle en correcte wijze doet.

Rapportenmodule

Fotomodule

De fotomodule draagt bij aan bewijslast voor de uitvoering van werkzaamheden, helpt bij documentatie en overdracht en is dé basis om te voldoen aan de wet kwaliteitsborging. Zowel voor de nieuwbouw als voor de renovatie wordt met één enkele druk op de knop een foto direct toegevoegd aan het dossier. De foto wordt gestructureerd opgeslagen. De volgende tags worden namelijk meegegeven: projectnummer, huis/bouwnummer, de categorie en een opmerking. De foto's zijn direct beschikbaar voor kantoor via het BORIS Backoffice portaal. Zo kan er richting de opdrachtgever gezorgd worden voor overdracht. Ook kan er bij het volgen van het werk eerder bijgestuurd worden, omdat de bewijslast via foto's direct en actueel beschikbaar is. Hierdoor worden de opleverpunten ook geminimaliseerd.

Fotomodule

Dynamische formulierenmodule

Vandaag de dag moet er steeds meer vastgelegd en gecheckt worden. De hoeveelheid checklists, controlelijsten, administratieve briefjes en keuringen neemt toe. Per project kan dit ook nog eens erg verschillend zijn vanwege de opdrachtgever, aannemer of de eisen waar u mee te maken heeft. Dit kan ervoor zorgen dat uw mensen zich in allerlei bochten moeten wringen. Om te zorgen dat het vastleggen eenvoudig en soepel geregeld is, is er de Dynamische Formulieren tool. In deze tool maakt u aan de achterkant uw sjablonen. Deze stelt u beschikbaar op de bouwplaats. Via de mobiele app worden de formulieren gemakkelijk getoond en ingevuld. De resultaten vindt u direct terug in het backoffice portaal zodat u deze kan opvolgen, analyseren en in (pdf)rapportagevorm kan delen met partijen. Zo wordt niet alleen het invullen eenvoudig, maar ook het geregel eromheen.

Dynamische formulierenmodule

Taken- en processen-module

Opvolging van acties is essentieel. Vanuit kwaliteit, klanttevredenheid, samenwerking op de bouwplaats en planning. Door de taken- en processen-module in te zetten, heeft u uitgebreide mogelijkheden om in control te zijn. U stelt eenvoudig zelf taken en signaleringen in. Bijvoorbeeld zodra er een opleverpunt of onveilige situatie is gesignaleerd er automatisch een mail-notificatie naar de projectleider, werkvoorbereider of tekenaar gaat. Een herinnering als een taak voor een uiterste datum moet worden opgepakt. Een losse taak aanmaken voor een collega waarbij u de voortgang ziet. Een taak op het moment dat er een checklist is ingediend voor deel 2 of een controle. Op die manier maakt u de opvolging inzichtelijk en strak geregeld en zijn er door continu verfijning steeds meer mogelijkheden om de bouw te stroomlijnen.

Taken- en processen-module
Urenmodule Bestelmodule Rapportenmodule Fotomodule Dynamische formulierenmodule Taken- en processen-module

Testimonials

In het begin vonden medewerkers de app niks, nu willen ze niets anders meer

Mark van Hoften, Directie bij van Hoften Installatietechniek

Het percentage verkeerde bestellingen en aantallen is fors gedaald

Teun Swolfs, Werkvoorbereider

Verandering is in het begin altijd lastig, maar nu iedereen er aan gewend is kunnen de monteurs en de administratieve medewerkster niet meer zonder BORIS. Beiden ervaren tijdwinst, met recht een win-win-situatie!

Michel van Gemert, Directeur

In het algemeen kenmerkt de BORIS-app zich door een simpele, logische opzet, die hem voor alle medewerkers heel gebruiksvriendelijk maakt.

Gerwin Voogt, Proces manager

Technologie & Integraties

Syntess
OutSystems
2BA
InstallOffice
ENK

Meer informatie nodig?

ICT vraagstukken oplossen begint met een afspraak met een expert op het gebied van uw vraagstuk. Het start met een consult, bel ons gerust.

arrow right small Neem contact op