Exact Warehouse Management Systeem (WMS)

WMS software optimaliseert uw magazijn
Connections

Er is een toenemende behoefte aan verbetering van efficiëntie en kwaliteit in het magazijn. Een bedrijf met een serieus magazijn kan niet meer zonder een goed informatiesysteem. Door het proces binnen uw magazijn te automatiseren of optimaliseren kan veel winst worden behaald. Goed voorraadbeheer, overdachte indelingen van de magazijnen, efficiënte looproutes en actueel inzicht in het hele proces is van enorme invloed op uw resultaat.

Efficiënte looproutes

Efficiënte looproutes

Leverbetrouwbaarheid vergroten

Leverbetrouwbaarheid vergroten

Minder pickfouten

Minder pickfouten

Connections

SKU-management

Met SKU (Stock Keeping Units) Management kunt u een voorraadeenheid – zoals pallet, doos of zak – een uniek nummer toekennen. Dat nummer gebruikt u om producten op die eenheid met één scan af te handelen. U kunt bijvoorbeeld een pallet met 50 serienummers in één transactie verplaatsen.

Interfiliale overboekingen

Interfiliale overboekingen, u kunt artikelen overboeken van een magazijn naar een ander magazijn. De overboekingen kunt u registreren op magazijn- of magazijnlocatieniveau.

SSCC-registratie

Met SSCC-registratie kunt u pallets, dozen of containers traceerbaar maakt met een barcode. WMS zorgt ook automatisch voor het printen van de pakbon en ondersteunt barcode labeling. Het systeem heeft ook EDI-integratie voor het elektronisch ontvangen en versturen van diverse berichten.

Replenishment

Met replenishment zijn de raaplocaties in uw magazijn altijd op tijd aangevuld. Het programma kijkt of de voorraad groot genoeg is, op basis van openstaande orders of op basis van de gewenste voorraadposities, en het laat weten welke raaplocaties bijgevuld moeten worden. Zo voorkomt u onnodige vertraging bij het orderpicken.

Directed Put Away

Directed Put Away adviseert u bij ontvangst van goederen waar u deze producten het beste in de voorraad kunt plaatsen. Met een optimaal ingericht magazijn als gevolg.

Ontvangstregistratie met crossdocking

Crossdocking is het direct naar het verscheep dock verplaatsen van goederen om deze uit te geven in plaats van deze eerst op te slaan in het magazijn. Vaak wordt dit gedaan wanneer deze goederen benodigd zijn voor verkooporders die op korte termijn geleverd dienen te worden of voor productieorders die het materiaal op korte termijn nodig hebben.

Locatieoverslagen

U kunt artikelen op locatie registreren. Als u magazijnlocaties gebruikt worden artikelen ontvangen op een ontvangstlocatie. Na ontvangst van de artikelen verdeelt u de artikelen over de andere locaties.

Serie- en batchnummerregistratie

Serienummers zijn identificatienummers toegekend aan één specifiek product om het mogelijk te maken om de historie van het product te volgen, van ontvangst tot levering en service na verkoop. Serienummers zijn interessant voor items die wellicht nazorg nodig hebben na verkoop (bv elektronica). Batch registratie (partijen) zijn interessant voor producten die u in grote hoeveelheden ontvangt en waarvoor een partijnummer kan helpen bij rapportages, kwaliteitsbewaking of andere informatie.

Voorraadtellingen

Om te controleren of de administratie van de voorraad nog correct is, is het nodig om van tijd tot tijd de voorraad te tellen. Tellen kan op een aantal vaste tijdstippen per jaar en er zijn andere bedrijven die ervoor kiezen om de voorraad lopend te tellen (cyclisch tellen). Bij het tellen van de voorraad is het van belang deze te vergelijken met de voorraadaantallen die uit de administratie blijken. Wanneer er verschillen worden gevonden, dienen deze in de administratie gecorrigeerd te worden, zodat de administratie daarna weer met de werkelijkheid overeenkomt. Dat kan met een barcodescanner waarop u kunt aangeven welke hoeveelheid op een bepaalde locatie ligt opgeslagen.

Fill 1 Meer informatie

Verkooporders picken incl packadvies

Orderpicken doet u met een barcodescanner. Dat zorgt voor een foutkans van bijna 0%. Zo heeft u naast tevreden klanten ook minder terugzendingen en dus veel minder kosten en gedoe.

Routeoptimalisatie

Met de route optimalisatie genereert u de ideale route voor een raaplijst. Het programma houdt rekening met batchartikelen en einddata van serienummers.

Barcodelabeling / Bartenderintegratie

BarTender is een toonaangevende ontwerp- en afdruksoftware voor labels, barcodes, kaarten en RFID-tags. BarTender kan losstaand werken of geïntegreerd worden in praktisch elk ander programma. Het is de perfecte oplossing voor iedere afdruk- of markeertoepassing. Het biedt onder andere de volgende functionaliteiten; etiketten afdrukken en toepassen, directe markering op onderdelen en verpakking, de codering van smartkaarten, de productie van borden en veel meer.

Testimonials

We zijn altijd bezig met het bedenken van manieren om zo min mogelijk mensen zo veel mogelijk werk te kunnen laten uitvoeren.

Marijn Mudde, Jr. account manager bij JB Hydraulics

Aspect ICT heeft zich bewezen als kundige partij. Medewerkers kwamen relatief vaak over de vloer.

Jan Fokker, Controller en hoofd administratie bij Alom

Wij denken in processen, en Aspect ICT denkt daarin mee.

Dirk-Jan de Bruijn, Operations manager bij Connect Products

Aspect ICT zorgt voor onze gehele ICT-omgeving. Daarmee is de Managed Print Service in vertrouwde handen. Voor ons de oplossing om inzicht te houden in het aantal prints, goede service aangaande onderhoud en tijdige aanlevering nieuwe cartridges.

Rianne van der Rest, Project Manager

Technologie & Integraties

Exact
OutSystems