Een dag uit het leven van... een ICT Engineer

Connections

07.55u Je loopt binnen in ons mooie pand, wenst je collega’s een goedemorgen, hangt je jas op, pakt een bak koffie (of thee, of gewoon gelijk een koekje) en zoekt je plek op binnen je klantteam.

08.00u De eerste telefoontjes komen al binnen en je directe collega van het Klant Contact Centrum (Richard) neemt op. Je hoort het zo eens aan en komt erachter wie er aan de andere kant hangt denkt “mooi, die is straks van mij”. Richard vraagt de juiste dingen uit zodat jij straks snel aan de bak kunt. En inderdaad, 1 minuut later vraagt hij je of je de klant te woord kunt staan. Je knikt, zet je headset op en neemt enthousiast de telefoon op. Intussen zie je een mail binnenkomen van een klant die je gisteren hebt gesproken, met de melding dat er nog steeds een probleem is met 2FA. Dit stuur je vast door naar je collega Robin zodat jullie er straks samen naar kunnen kijken.

08.30u Het probleem van je eerste klant heb je inmiddels opgelost en in duidelijke taal uitgelegd. Je directe collega uit je klantteam is bezig met een server issue en je kijkt heel even mee, want je had hem gehoord over iets dat jij nog niet wist. Weer wat bijgeleerd. Mooi, want ’s middags staat er een schoolsessie gepland en deze kennis kun je daarin mooi gebruiken. Hier en daar stromen de calls binnen en voor je het weet is het lunchtijd.

12.30u Beneden pak je een paar boterhammen met wat lekkers en een gekookt eitje en met een aantal collega’s wandel je een rondje door het park (of ga je poolen, of darten, of de krant lezen).

13.00u ’s Middags rij je even snel langs een klant in de buurt om een printer te herstarten. Op tijd terug zijn, want om 16:00 uur start de schoolsessie die deze keer gaat over security. Voor die tijd wil je nog even voorbereiden voor morgen, want dan heb je een gesprek met Martin, je coördinator, over de gebieden waarop je graag kennisexpert wilt worden. Of wil je toch graag met die hbo-opleiding starten? Nog even goed over nadenken…

 Zie je ’t voor je? Wij wel! 

 

Connections