Het werk van Samuel

Connections
07 september 2022

In dit artikel legt Samuel de Koeijer uit wat zijn functie als Cloud Engineer inhoudt aan de hand van een recent project. Ben jij benieuwd naar het werk van Samuel? Lees dan gauw mee: 

Als Cloud Engineer houd ik mezelf bezig met de digitale transformatie bij onze relaties. Bij deze transformatie ben ik van A tot Z betrokken. Vanaf het eerste gesprek tot de uiteindelijke implementatie. De rol als consultant, het technische gedeelte rondom de implementatie en het geven van trainingen en cursussen zorgt voor variatie in mijn werk. Vanuit mijn functie werk ik met Microsoft 365 en de verschillende tools die hierbij horen. Als Cloud Engineer focus ik mezelf op transities naar de Cloud bij onze relaties.   

Afgelopen periode ben ik druk bezig geweest met een groot project voor onze relatie Huis ter Leede. Hier ben ik vanaf het begin betrokken geweest bij de wens voor een nieuwe omgeving. Hiervoor heb ik veel gesprekken gevoerd samen met mijn collega’s om verschillende zaken te bepalen. Wat gaan we doen? Welke applicaties vervangen we? Hoeveel servers houden we nog in gebruik? Stuk voor stuk belangrijke vragen die de richting van het project bepalen.Samen met mijn collega’s Johan van Haarlem, Twan Mourik en Martin Eijkelenboom heb ik hieraan gewerkt. Erg fijn om hier met collega’s over te kunnen sparren en elkaar te kunnen helpen om zo tot de beste oplossingen te komen.  

Naast het technische gedeelte geef ik hier ook trainingen op locatie aan medewerkers. Met een groep van 10 tot 15 man ga ik dan om de tafel zitten en bespreken we de situatie. Hoe werken zij nu? Wat gaat er straks veranderen? Welke onderdelen zijn hierbij belangrijk? Door dit soort trainingen verloopt de implementatie soepeler en dit zorgt voor tevreden gebruikers. Daarnaast vind ik het ook leuk om deze trainingen te geven en mensen te helpen met de overstap.  

Het mooie aan een digitale werkplek vind ik de vele verschillende mogelijkheden die er zijn. Workplace 365 waarbij er gewerkt wordt met een tegelscherm, een Sharepoint omgeving of werken vanaf je bureaublad met verschillende applicaties die in de Cloud hangen. Als een project is afgerond behoud ik altijd een consultancy rol waarbij ik meedenk met processen van een relatie. Samen met de relatie denken over vervolgstappen en kijken wat er beter kan om efficiënter te gaan werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Mobile Device management of het treffen van de juiste beveiligingsmaatregelen. Deze variatie in mijn werk en het helpen van mensen zorgt ervoor dat ik elke dag weer met plezier naar mijn werk ga! 

Mocht je na het lezen van dit verhaal denken: Zo’n dag als die van Samuel lijkt mij ook wel wat? Neem dan gerust een kijkje op de vacaturepagina en wie weet ben jij binnenkort Samuel zijn nieuwe collega. 

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections