Een kijkje in de werkweek van Ilona

Connections
26 juli 2022

Mijn werkdagen als Product Owner zijn behoorlijk verschillend, maar juist dat is wat mijn werk zo leuk maakt. Er lopen op dit moment diverse zaken en er is ook nog genoeg te doen. In dit artikel geef ik jullie graag een kijkje in mijn werkweek.

MAANDAG

Meestal ben ik rond 8 uur op kantoor en is het tijd voor een kop koffie. Tijdens deze kop koffie wordt het weekend met de collega’s doorgenomen en neem ik de binnengekomen mail even door. In de loop van de ochtend hebben we een overleg over de maritieme beurs. De initiatieven iBarge en Cargos hebben in mei op de beurs gestaan en voor deze beursdagen waren er diverse voorbereidingen nodig. Verder staan er wat interne overleggen gepland en worden de voorbereidingen genomen voor de rest van de week. Na de lunch springen Marius en ik in de auto om bij te praten met een gebruiker. We praten over iBarge en de problematiek die zij ervaren als het over digitaliseren gaat. Het laatste uur praat ik bij met de ontwikkelaars op kantoor en nemen we de Jira items (de tool die we inzetten om de actiepunten te borgen) even door.


DINSDAG

Op dinsdag zit ik vroeg in de auto op weg naar Werkendam. We beginnen om 8 uur met een sprintoverleg met een relatie die onlangs akkoord heeft gegeven op de implementatie en aansluitend hebben we een stuurgroepoverleg. Deze vergadering doen we 1x in de maand om de relatie op de hoogte te houden over hoe ver we zijn met het de verbouwing van Cargos. De bevrachtingsapplicatie wordt op dit moment omgebouwd. We hopen dat de relatie rond de zomer gebruik kan gaan maken van Cargos. Tussen de middag rijd ik naar Hardinxveld om de Cargos-applicatie te testen en worden de nieuwe features van iBarge doorgetest. Alle uitkomsten zet ik in Jira. Om half 5 is mijn werkdag voorbij.


WOENSDAG

Op de woensdag beginnen we altijd met het koffierondje met het team ontwikkelaars. Er wordt door iemand van het team een demo gegeven en zo krijgen we allemaal een inkijk in waar iemand mee bezig is. Na het koffierondje neem ik de mailtjes even door. Rond 11 uur heb ik een digitale meeting met een relatie en nemen we de werkzaamheden van iBarge door. Na de meeting is het heel snel mijn tas inpakken en ren ik de deur uit. Op woensdagmiddag ben ik namelijk vrij en ga ik gezellige activiteiten te doen met mijn dochter van 5 jaar.


DONDERDAG

We beginnen met het hele Cargos team om 8 uur met een refinement sessie. In deze sessie nemen we de lopende sprint door, wordt er besproken wat er wel en niet lekker gaat, bespreken we de items die we willen oppakken in de volgende sprint en nemen we de tijd voor een retrospective. Na het overleg gaan de meesten uit het team aan het werk en blijft een klein deel van de groep zitten voor de dagstart. Tijdens de refinement sessie zijn wat vragen opgekomen en deze bespreken we met contactpersoon. Vanmiddag zitten we weer met de relatie, dus houden we deze meeting kort en bondig. We zitten aan het einde van de sprint, dus de laatste items worden doorgenomen en doorgetest. De werkzaamheden zet ik alvast klaar in een document en voor de demo van vanmiddag wordt Cargos klaargezet. Verder documenteer ik alle gesprekken van de afgelopen week, worden alle nieuwe items alvast op de nieuwe sprint in Jira gezet en waar nodig wordt de Backlog bijgewerkt. Om 15 uur hebben we een sprintoverleg. De afgelopen sprint is er weer veel gebouwd dus we nemen alle items stuk voor stuk door tijdens de demo. Hier en daar worden wat vragen gesteld en komen soms ook wat nieuwe onderwerpen naar boven. Na de demo wordt afgesproken hoe laat de release op vrijdag wordt uitgevoerd. Kort wordt de sprint besproken die eraan komt. We hebben eens in de paar weken een brainstormsessie waardoor de klant weet welke onderwerpen er op stapel staan. Na het overleg heb ik altijd wat items om op te voeren op de Backlog en is het tijd om weer naar huis te gaan.


VRIJDAG

Op vrijdag wordt er om de week gereleased. De dag dat we releasen willen we zo goed als klaar zijn met alle items op de sprint om de rust te bewaren. Volgende week hebben we een stuurgroepoverleg en daar worden de eerste voorbereidingen aan gedaan. Om 12 uur zit de dag er voor mij op en is het weekend.


Legenda:

Sprint: Afgebakende tijdsperiode
Release: Het afleveren van nieuwe software
Refinement: Vergadering om de werkzaamheden helder te krijgen
Retrospective: Met het team terugkijken naar een periode

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections