De stage van Damian

Connections
20 april 2022

In deze blog blikt Damian van der Linden terug op zijn stageperiode bij Aspect ICT. In het kader van zijn afstudeeropdracht heeft Damian gedurende een periode van 5 maanden stagegelopen bij Aspect ICT. Wij stelde Damian enkele vragen: 

Hoe ben je bij Aspect ICT terecht gekomen?

In het kader van mijn afstudeerproject was ik opzoek naar een leuk bedrijf om deze opdracht uit te voeren. Aspect ICT kwam via Google op mijn pad en nadat ik de website had geraadpleegd besloot ik om te reageren op de stagevacature. Ik volgde een marketing gerelateerde opleiding en zo kwam ik in contact met Jeroen Jeroense, marketing & communicatieadviseur bij Aspect ICT. Tijdens het eerste gesprek was het gevoel meteen goed en heb ik samen met Jeroen een passend vraagstuk opgesteld en de verwachtingen richting elkaar uitgesproken. Persoonlijk vind ik dat altijd een belangrijk onderdeel om te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan en iedereen weet wat we van elkaar kunnen verwachten. 

Wat vond je fijn?

Tijdens mijn stage heb ik naast het werken aan mijn afstudeeropdracht ook veel mogelijkheden gekregen om mee te werken binnen het bedrijf. Ik werd ingewerkt door Jeroen en stapsgewijs rolde ik in de organisatie. Ondanks dat ik stagiair was kreeg ik verantwoordelijkheden en taken om mee aan de slag te gaan. Dat vond ik erg fijn omdat ik op deze manier ook iets kon bijdragen aan de organisatie en voor mij was dit een leerzame ervaring. 

Hoe was de begeleiding?

Om de week zat ik samen met Jeroen om te kijken wat de status was van mijn afstudeeropdracht. We bespraken de meetings die ik in de tussentijd had gehad met school en ik nam de punten waar ik tegenaan liep met Jeroen door. Bij mij op school werkte wij met tussentijdse deelrapportages die ik moest presenteren op school om de voortgang te bewaken. Deze rapportages nam ik altijd met Jeroen door en de feedback kon ik vervolgens goed gebruiken als ik weer terug naar school ging. 

Wat heb je geleerd?

Tijdens mijn stage heb ik geleerd om te werken binnen een groot bedrijf als Aspect ICT. Voor mij was dit nieuw aangezien ik eerdere stages bij veel kleinere organisaties had gelopen. Het feit dat Aspect ICT een hele open organisatie is en er een familiecultuur heerst zorgde ervoor dat ik mezelf al snel onderdeel voelde van de organisatie. Hierdoor kon ik fijn samenwerken met mijn collega’s, voor mijn afstudeerwerkzaamheden en mijn werkzaamheden voor Aspect ICT. Deze fijne sfeer was voor mij ook een belangrijk punt tijdens mijn keuze om bij Aspect ICT te blijven werken na mijn afstudeerstage. 

Mocht je na het lezen van dit verhaal denken: Zo’n stage als die van Damian lijkt mij ook wel wat? Neem dan gerust een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet start jij binnenkort met jouw stage bij Aspect ICT.

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections