Voor Nipak biedt Exact boekhoudsoftware meer mogelijkheden dan AccountView

Maatwerk was geen oplossing, dus is er gekeken naar een ander pakket.
Connections
“Een overstap naar een ander pakket blijft altijd een gok. Vanwege de kundigheid van de medewerkers van Aspect ICT nam het vertrouwen toe.” Roy Anders, mede-eigenaar en salesmanager bij Nipak
Voor Nipak biedt Exact boekhoudsoftware meer mogelijkheden dan AccountView
Exact boekhoudsoftware biedt voor Nipak meer mogelijkheden dan AccountView

Probleem

Nipak maakte gebruik van Accountview als boekhoudprogramma. Echter liep het bedrijf tegen problemen aan. Het was geen standaard mogelijkheid om bijvoorbeeld met een handscanner te werken. Dan moesten er maatwerkoplossingen worden bedacht. Dat was niet wenselijk.

Oplossing

Exact Groothandel was voor Nipak in dit geval de juiste keuze. Dit pakket voldeed wel aan alle wensen die er bij het bedrijf zijn. Daarmee is Nipak weer klaar voor de toekomst. Om dit te kunen realiseren is ook de ICT infrastructuur vervangen. Voor nog betere preformance. 

Wat heb je nodig


Consultancy
Exact Groothandel licentie

01

Het risico van de overstap zoveel mogelijk beperken

Het was niet zo dat er bij Roy Anders totále ontevredenheid heerste over AccountView, maar de mede-eigenaar en salesmanager van Nipak merkte in de loop der jaren dat het pakket steeds minder aansloot bij de wensen van de organisatie. En dus was het tijd om op zoek te gaan naar iets anders.

Nipak is leverancier van kunststof verpakkingsmaterialen, met name flessen en potten van maximaal 25 liter. Nederland en België vormen de afzetmarkt, maar men richt zich ook steeds meer op Duitsland. Kansen genoeg dus voor het 6 man sterke bedrijf. “Er is wel concurrentie, maar velen zijn toegespitst op een specifieke branche zoals de farmaceutische industrie of de foodsector. Wij daarentegen zijn redelijk allround.”

“Ik ben online gaan zoeken op ‘Exact’ en kwam bij een paar aanbieders uit. Aspect ICT was er daar één van. Ik kende de organisatie nog niet, maar een afspraak voor een kennismakingsgesprek was zo gemaakt.” Daar hield Anders een goede indruk aan over. “Ik kreeg veel te zien van wat ik wilde zien. Ik werd vooral een stuk wijzer over alle mogelijkheden van Exact Groothandel. Vooral het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid spraken mij aan. Een overstap naar een ander pakket blijft altijd een gok. Een gecalculeerde weliswaar, maar toch. Vanwege de kundigheid van de medewerkers van Aspect ICT nam het vertrouwen toe dat het een goede keuze zou zijn.”

Als groothandel en distributeur moeten logistieke processen uiteraard zo optimaal mogelijk verlopen. Met AccountView lukte dat steeds minder goed. “Het werken met handscanners vormde het grootste knelpunt. Om dat qua informatievoorziening en administratie van inkomende en uitgaande goederen soepel te laten verlopen, was maatwerk een vereiste. Dat zag ik niet zitten, want ik ben een tegenstander van maatwerk. Waarom? Omdat ik dan te afhankelijk ben van een externe partij. Er valt dan een bepaalde mate van flexibiliteit weg.” Daarom was de keuze om op zoek te gaan naar een ander pakket snel gemaakt.Deze collega's hebben vol enthousiasme hun bijdrage geleverd aan dit project

XANDER VERSCHUREN
XANDER VERSCHUREN
Relatiebeheerder
Connections