VandeGrijp gunt Aspect ICT mooie klus op basis van ervaring uit verleden én vakkennis.

Dat bleek achteraf goed uit te pakken.
Connections
Verschillende pakketten kiezen die met elkaar communiceren moet gewoon mogelijk zijn. Hugo van Verseveld, financieel directeur bij VandeGrijp
VandeGrijp gunt Aspect ICT mooie klus op basis van ervaring uit verleden én vakkennis.
VandeGrijp gunt Aspect ICT mooie klus op basis van ervaring uit verleden én vakkennis

Probleem

De ICT-omgeving moest veranderd worden. VandeGrijp klopte bij Aspect ICT aan om de mogelijkheden te bespreken.

Oplossing

Aan de hand van de vraag zijn er twee scenario’s uitgewerkt. Daaruit volgende een opdracht om alle data op te slaan in cloud service

 

Wat heb je nodig


Consultancy

Cloudservers

01

De wens voor een betere ICT omgeving

De wens om de ICT-omgeving te veranderen sluimerde al even, maar nam binnen VandeGrijp in 2016 concrete vormen aan. Meegaan in de vaart der volkeren was het devies, vertelt financieel directeur Hugo van Verseveld. Maar hoe precies? Dat werd samen met Aspect ICT uitgekristalliseerd.

VandeGrijp is gespecialiseerd in de productie van buizen en buisconstructies en verhuurt daarnaast zowel leidingsystemen als drijvend materieel voor de baggermarkt, de on- en offshore en de GWW-markt. “Binnen de organisatie werken ongeveer 45 mensen. ICT neemt uiteraard ook binnen ons bedrijf een belangrijke plek in. We beschikten over een eigen netwerk, met eigen servers. Die omgeving leverde Aspect ICT ruim 5 jaar geleden. Deels waren zij daarna ook verantwoordelijk voor het technisch beheer en de gebruikerssupport.”

Door de jaren heen nam het belang van het hebben van alles in eigen beheer echter af. “Toen we op onze locatie glasvezel kregen van de stichting Breedband Drechtsteden, een samenwerkingsverband tussen 16 non-profit organisaties uit de regio Drechtsteden, hebben we direct gebruik gemaakt van dat netwerk. De eigen servers buiten gebruik stellen en in zee gaan met een datacenter was een logische, volgende stap. Aspect ICT kreeg in het offertetraject de voorkeur boven een andere partij. “Vanwege eerdere goede ervaringen én omdat Aspect ICT een ruimere serverconfiguratie adviseerde dan de tegenpartij. Dat gaf vertrouwen.”

Afnemen van ICT vanuit de cloud was vanaf de start het uitgangspunt. “Aspect ICT gaf advies en rekende twee scenario’s voor ons door:

-          Investeren in eigen hardware en die onderbrengen in een datacenter;

-          Niet investeren in eigen hardware, maar server- en opslagcapaciteit huren en ICT               afnemen als een dienst.

02

De keuze viel op het tweede scenario.

De eenduidigheid, rust en het overzicht zijn in de nieuwe situatie grote voordelen. Een bijkomend voordeel was dat het ons fysieke ruimte opleverde. Het was al langer een wens om de medewerkers van ons bedrijfsbureau bij het kantoor te betrekken. Vanwege ruimtegebrek lukte dat eerder niet. Nu wel, omdat de eigen servers de deur uit zijn. Er is zelfs genoeg plek om ook nog een vergaderruimte te creëren. Dat stond ook nog op het verlanglijstje. Dus ja, eigenlijk slaan we twee vliegen in een klap.” 

Over de samenwerking met Aspect ICT is Van Verseveld te spreken. “Van de transparantie van de offerte tot aan het meedenken en van het opgestelde trajectplan tot aan de vakkennis van de medewerkers: dat was allemaal dik in orde. Enige minpunt was het moment van omschakeling naar de nieuwe serveromgeving in het datacenter. Toen we live waren op de nieuwe omgeving bleek het systeem niet de performance te bieden die je zou mogen verwachten en dat is dan even een tegenvaller.

Toen Aspect ICT na een intensieve zoektocht eenmaal het euvel vond, een simpel maar verborgen vinkje in de firewall in het datacenter, was die tegenslag meteen voorbij. Gelukkig is dat achter de rug en profiteren we nu iedere dag van de voordelen.”

 

Connections