Aspect ICT bewijst zich als meedenkende partner bij Drechtsteden Accountants

Een nieuwe aanpak, een nieuw ICT-omgeving.
Connections
Verschillende pakketten kiezen die met elkaar communiceren moet gewoon mogelijk zijn. Peter Deege, oprichter en mede-eigenaar van Drechtsteden Accountants
Aspect ICT bewijst zich als meedenkende partner bij Drechtsteden Accountants
Drechtsteden Accountants: “Aspect ICT bewijst zich als meedenkende partner”

Probleem

Drechtsteden Accountants was eerst onderdeel van een franchise organisatie, maar besloot in 2013 zelfstandig verder te gaan. Er werden toen meer applicaties ingezet. De vereiste waren dat Drechtsteden Accountants niet servergebonden wil zijn en er niet 10 wachtwoorden hoefde te worden gewerkt.  

Oplossing

We creëerde voor Drechtsteden Accountants een private cloud omgeving in een datacenter. Na inloggen komen gebruikers onder andere uit bij de HelloID startpagina. Met deze pagina wordt op basis van single sign-on toegang verschaft tot de applicaties die in de private cloud draaien. De naam single sign-on (SSO) zegt het al: door slechts één keer in te loggen krijgt een eindgebruiker rechtstreeks toegang tot alle webapplicaties.

Wat heb je nodig


Private cloud omgeving in een datacenter

Single Sign On

Een engineer op locatie

01

Een nieuwe richting

Drechtsteden Accountants is in 2009 ontstaan, een organisatie die predikt dat plezier hem niet alleen in de cijfers zit, maar vooral in de betrokkenheid met klanten. “Wij richten ons op het MKB. Meedenken met de ondernemer om zo echt meerwaarde te genereren: dat staat binnen onze filosofie centraal. Met een jaarrekening maak je het verschil niet, met klantbenadering des te meer.”

Peter legde zijn ideeën over het applicatielandschap en toekomstige, digitale dienstverlening richting de klant voor aan twee verschillende partijen, waaronder Aspect ICT. “Ik kende Aspect al vanuit het verleden, maar omdat ik enige twijfels had over het meedenkende vermogen van Aspect ICT, besloot ik mijn strategiememo ook aan een andere organisatie voor te leggen. Dat kan natuurlijk sowieso geen kwaad. Ik ben een accountant, dus geen techneut. Wat er in die strategiememo stond was daarom zeker niet heilig. “Dit is mijn idee, maar zeg het ook gerust wanneer een andere aanpak beter is”, was de gedachte. Aspect ICT kwam, in tegenstelling tot de andere partij, inderdaad met suggesties en was veel vollediger. Dus die ‘strijd’ was snel beslist.” De scepsis verdween al vroeg in het traject. “Het project is goed, professioneel en meedenkend aangevlogen. Ik kan ze niet anders dan een warme douche geven.”

 

 

02

Duidelijke wensen

Er waren een aantal zaken belangrijk bij de ontwikkeling. “Voorheen werkte we met Unit4. In die tijd koos je voor 1 pakket of hooguit 2 en dat was het dan. Tegenwoordig is dat niet meer afdoende en ook niet meer nodig. Verschillende pakketten kiezen die met elkaar communiceren moet gewoon mogelijk zijn. Daarnaast was het voor ons belangrijk om de omgeving cloudbased in te richten en niet meer servergebonden te zijn.” De wens was een private cloud met single sign-on. “Aan het portal hangen veel applicaties en ik zat niet te wachten op 10 wachtwoorden.” Het is gelukt om in deze behoefte te voldoende bij het ontwikkelen van de nieuwe omgeving. “Het project is goed, professioneel en meedenkend aangevlogen. Ik kan ze niet anders dan een warme douche geven.” aldus Peter.  

Deze collega's hebben vol enthousiasme hun bijdrage geleverd aan dit project

ROB ROTHMAN
ROB ROTHMAN
ICT Engineer
Connections