Van huis-tuin-en-keuken-videobellen naar een professionele conferentieruimte.

Connections
Het beeld is haarscherp, het geluid goed en het biedt alles wat nodig is voor het onderhouden van goede, zakelijke contacten. Ronald Lodder, controller bij Alara-Lukagro
Van huis-tuin-en-keuken-videobellen naar een professionele conferentieruimte.
De productieruimte bij Alara-Lukagro

Probleem

Beeldcommunicatie met relaties en collega’s in binnen- en buitenland verliep niet optimaal.

 

Oplossing

Het vernieuwen van de presentatieruimte met het inzetten van professionele hard- en software. Doordat ondersteuning is geboden bij de ingebruikname, kon het contact met collega’s en relaties worden verbeterd.

Wat heb je nodig


Presentatiemiddelen

Office365 licenties

Training

01

Meer mogelijkheden

Alara-Lukagro is gespecialiseerd in geluid- en lawaaibeheersing. Geluidsreducerende producten zoals omkastingen, deuren en roosters worden in eigen beheer geproduceerd in Groot-Ammers. De organisatie is binnen het eigen vakgebied innovatief en vooruitstrevend. Op het gebied van communicatie via beeld viel er echter nog iets te winnen. Daarom werd Aspect ICT geraadpleegd, legt controller Ronald Lodder uit. “We hebben ook klanten in het buitenland. Om die contacten te onderhouden, pakken we niet steeds het vliegtuig. Bellen bood gedeeltelijk uitkomst, maar omdat het fijn is om elkaar ook in de ogen te kunnen kijken werd de roep naar videobellen steeds groter. Dat gebeurde in eerste instantie via een huis-tuin-en-keukenversie van Skype. Misschien een mooie uitkomst voor families of vrienden die ver van elkaar verwijderd zijn, maar op zakelijk gebied kwam het tekort. Er hingen gewoonweg niet voldoende functionaliteiten aan.” Omdat Lodder bij Alara-Lukagro ook enkele collega’s heeft die werkzaam zijn vanuit Engeland en Duitsland, waren er meer dan genoeg redenen om het probleem te tackelen. “Aspect ICT is al heel wat jaren onze hofleverancier op ICT-gebied. Het was daarom niet meer dan logisch dat we bij deze partij aanklopten. Na het uit de doeken doen van ons verhaal, werd vrijwel direct duidelijk dat een vernieuwde presentatieruimte in combinatie met Microsoft Skype for Business de beste oplossing was.”, aldus Lodder.

02

Elkaar in de ogen kijken

Lodder vervolgt: "Aspect ICT heeft middels demonstraties helder uitgelegd wat er allemaal tot de mogelijkheden behoorde en welke oplossing het beste aansluit op onze behoefte. Videobellen was onze voornaamste wens, maar ook de mogelijkheid tot videoconferencing en het delen van informatie en documenten is nuttig. De integratie verliep soepel. Aspect ICT zorgde voor een gebruikershandleiding en ‘knoppencursus’. Veel sprak voor zich, dus gebruikers hadden weinig vragen. In de praktijk weet iedereen er ook goed mee om te gaan. Een projectmanager gebruikt het meer dan een administratief medewerker, maar dankzij de goede uitleg voorafgaande aan de uitrol weet iedereen het te gebruiken als er behoefte aan is."

In korte tijd is de presentatieruimte binnen Alara-Lukagro onmisbaar geworden. “Klanten reageren er ook positief op. Het beeld is haarscherp, het geluid goed en het biedt alles wat nodig is voor het onderhouden van goede, zakelijke contacten. Elkaar in de ogen kunnen kijken blijkt in vele gevallen prettiger dan alleen een stem te horen via de telefoon. Soms lijkt het met videobellen gewoon alsof je naast elkaar in één ruimte zit. Wij hebben dus zeker geen spijt van de integratie. Na de uitrol bleek alleen dat onze versie van Skype for Business niet helemaal matcht met sommige andere programma’s die wij gebruiken. Bij Aspect ICT beschikken ze gelukkig over de kennis om dat euvel snel te verhelpen.”

Deze collega's hebben vol enthousiasme hun bijdrage geleverd aan dit project

FERDINAND BOUDEWIJN
FERDINAND BOUDEWIJN
Support Consultant
Connections