Connect Products zet vol in op het automatiseren van processen

Door het toepassen van digitalisering
Connections
Wij denken in processen, en Aspect ICT denkt daarin mee. Dirk-Jan de Bruijn, operations manager bij Connect Products
Connect Products zet vol in op het automatiseren van processen
Magazijn bij Connect Products

Probleem

Exact Globe werd niet optimaal benut

Oplossing

Het inzetten van tools om de processen in het magazijn en de administratie verder te optimaliseren. 

Wat heb je nodig


- Exact Warehouse Management Systeem voor het magazijn
- Elvy voor efficiëntie en controle in de 
administratie

Connections

01

Investeren in processen

De groei van een bedrijf is altijd fijn, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Dat weet Dirk-Jan de Bruijn als geen ander. De operations manager van Connect Products, een organisatie gespecialiseerd in de productie, ontwikkeling, advisering en distributie van Seal-it kitten, lijmen en pu-schuimen, zag het aantal medewerkers toenemen van 3 naar 16. Toen ook nog eens de intrek werd genomen in een nieuwbouwpand in Meerkerk, was dat een mooi moment om de functionaliteiten binnen Exact Globe opnieuw onder de loep te nemen. Want Connect Products wil niet alleen qua huisvesting professionaliteit uitstralen.

Ook op het gebied van ICT haalt het bedrijf er graag alles uit wat erin zit. “Vanaf het begin werken we al met Exact Globe als softwarepakket. Dat adviseerde onze boekhouder destijds. Prima, want het voldoet uitstekend. Zo’n pakket is omvangrijk, maar wij proberen er altijd relevante toepassingen uit te halen. Wat zijn verbeterpunten binnen onze bedrijfsvoering? Op welke manieren zijn bepaalde handelingen makkelijker uit te voeren? Waar worden wij, en onze klanten, beter van? Zulke zaken evalueren wij regelmatig. Maar voor optimalisering qua ICT heb je soms toch een gespecialiseerde partner nodig. Daarom is het prettig een beroep te kunnen doen op Aspect ICT.”

02

Minder foutgevoelig

Door te sparren en inzicht te geven in de koers en visie van het bedrijf, kon Aspect ICT haar meerwaarde bewijzen voor Connect Products. “Van beide kanten is er het vermogen op heel pragmatisch te denken. Dat is fijn. Wij denken in processen, en Aspect ICT denkt daarin mee. De grootste slag hebben wij geslagen door de recente inzet van een Warehouse Management System (WMS). Hiermee kunnen wij ontvangsten, tellingen en uitgiftes in het magazijn eenvoudig registreren met behulp van scanners. Voorheen deden we dat met de hand en lag het aantal pickfouten op zeven tot acht per week. Nu is dat aantal gedaald naar één. Deze manier van werken is veel minder foutgevoelig. En het gaat allemaal een stuk sneller. Dat geldt trouwens ook voor Elvy, dat we op advies van Aspect ICT sinds enige tijd gebruiken voor de digitalisering van inkoopfacturen. Scannen en handmatig inboeken behoort hiermee tot het verleden. Prettig, want dat inklopwerk was tijdrovend. En ook hierbij geldt: de nieuwe methode is ook nog eens nauwkeuriger.”

03

Alles up-to-date

Al met al is Connect Products dus gebaat bij de samenwerking met Aspect ICT. “Het is best een groot bedrijf, maar dat betekent niet dat we als nummer worden behandeld. Juist niet, want vanwege de inzet van vaste aanspreekpunten weten ze precies hoe onze business in elkaar zit en op welk vlak onze behoeften liggen. Aan de beheerkant wordt altijd netjes aangegeven wanneer er een update nodig is. Zo blijft alles up-to-date. Wij weten globaal best iets over ICT, maar zij hebben specifiek de kennis om ons daarmee flink vooruit te helpen.”

Deze collega's hebben vol enthousiasme hun bijdrage geleverd aan dit project

XANDER VERSCHUREN
XANDER VERSCHUREN
Relatiebeheerder
ARJEN JONGENEEL
ARJEN JONGENEEL
Business Software Consultant
Connections