Beerens B.V. had duidelijke wensen, Aspect ICT kon die uitvoeren

Connections
Op allerlei fronten waren we toe aan vernieuwing. Zowel voor de server zelf, als aan de beheerkant. We zochten een partij die dit allebei kon bieden. John van Maastricht, mede-eigenaar Beerens B.V.
Beerens B.V. had duidelijke wensen, Aspect ICT kon die uitvoeren

Probleem

De ICT omgeving was eerst in eigen beheer. Na een bedrijfsovername was er behoefte om dit onder te brengen bij een partij met de juiste kennis en expertise. Een belangrijk speerpunt is het vermogen om mee te denken over de vervanging van de huidige ICT-omgeving. 

Oplossing

Vervanging van de server, mogelijkheden om thuis te werken, telefonie op basis van VoIP en het beheer van de ICT-omgeving. 

Wat heb je nodig

Een server op locatie
Aanpassingen aan de telefoniecentrale
Vernieuwing infrastructuur
Periodiek beheer op locatie
24/7 servicedesk beschikbaarheid

Connections

01

Concrete ideeën, betaalbare variant

Handelsonderneming Beerens B.V. werd in 2018 overgenomen door de broers Renco en John van Maastricht. Zulke mijlpalen zijn vaak een mooi moment om de bedrijfsvoering eens goed tegen het licht te houden. Op het gebied van ICT was er behoefte aan een flinke verbeterslag, zo werd snel duidelijk.

“Naast een handelsonderneming zijn wij ook een productiebedrijf. ICT wordt alleen maar belangrijker. Die ontwikkeling liep bij Beerens B.V. echter wat achter. De vorige eigenaar deed veel in eigen beheer. Daar hoorde onder meer het werken met handmatige back-up tapes bij. Dat is natuurlijk niet de meest stabiele of vooruitstrevende methode. Op allerlei fronten waren we toe aan vernieuwing. Zowel voor de server zelf, als aan de beheerkant. We zochten een partij die dit allebei kon bieden,” aldus John.

Beerens B.V. kwam uit bij Aspect ICT, na verschillende partijen te hebben geraadpleegd. “De doorslag gaf hun vermogen om mee te denken. Wij onderkenden het belang van een goed netwerk en dito server, maar hadden vervolgens advies nodig over de best passende oplossing. Daar had Aspect ICT meteen goede, concrete ideeën bij. De verouderde server werd vernieuwd én de telefoniecentrale is geschikt gemaakt voor VoiP. In dat laatste geval heb ik het als prettig ervaren dat niet meteen de duurste totaaloplossing werd geadviseerd, maar ook een gefaseerde uitrol in stapjes. We hebben gekozen voor de laatste variant. Dan vormt het qua kosten niet meteen een enorme belasting, maar kom je als bedrijf toch vooruit.”

02

Snel en secuur

In het voorstel is rekening gehouden met een omgeving waar locatie-onafhankelijk mee gewerkt kon worden. “Voorheen konden medewerkers alleen vanuit het bedrijf op het netwerk. Vrij achterhaald natuurlijk. Daarom is het zo fijn om in de nieuwe situatie ook op afstand in te kunnen loggen en vanaf elke locatie te kunnen werken. In combinatie met de introductie van een nieuw ERP-systeem is het gebruiksgemak toegenomen. Met deze inhaalslag is de ICT-omgeving weer een poos toekomstbestendig.”

De verouderde server werd vernieuwd én de telefoniecentrale is geschikt gemaakt voor VoiP. In dat laatste geval heb ik het als prettig ervaren dat niet meteen de duurste totaaloplossing werd geadviseerd, maar ook een gefaseerde uitrol in stapjes. We hebben gekozen voor de laatste variant. Dan vormt het qua kosten niet meteen een enorme belasting, maar kom je als bedrijf toch vooruit.”

03

Beheer dichtbij én op afstand

De Werkendamse organisatie heeft ook het beheer beter ingeregeld. “Elk kwartaal komt er een medewerker van Aspect ICT langs voor beheer van de omgeving en onderhoud. Ook wordt er op afstand gemonitord.” 

Deze collega's hebben vol enthousiasme hun bijdrage geleverd aan dit project

KAREL HEIJSTEK
KAREL HEIJSTEK
ICT Engineer
HENRI DE RAAD
HENRI DE RAAD
ICT/-Servicemanager
GERARD TIMMERMAN
GERARD TIMMERMAN
ICT Engineer
BASTIAN ELSHOUT
Relatiebeheerder
MARK REIJM
MARK REIJM
ICT Engineer
Connections