Van Vulpen verbetert het samenwerken door audiovisuele oplossingen

Connections
Aan de voorkant werd direct goed meegedacht. Erik Rebergen, financieel directeur bij Van Vulpen
Van Vulpen verbetert het samenwerken door audiovisuele oplossingen
State-of-the-art vergaderruimte bij Van Vulpen

Probleem

Audiovisueel niet erg vooruitstrevend

Oplossing

Bij verhuizing naar nieuwbouwpand flinke verbeteringen doorvoeren

Wat heb je nodig

  • Roombooking
  • Videowalls
  • Presentatieschermen
  • Maatwerk meubilair
Connections

01

was audiovisueel onmisbaar

Van Vulpen mag met recht een vooruitstrevende organisatie worden genoemd, vindt Erik Rebergen. Het hoofd inkoop kan die uitspraak staven met verschillende voorbeelden. “Onze werklui liepen al met iPads rond op de bouwplaats toen je dat nog amper zag, het ouderwetse meettoestel is in een vroeg stadium vervangen voor een digitale variant, we omarmen self-billing voor een versneld, geautomatiseerd facturatieproces en duurzaamheid staat hoog op de agenda. Kijk maar naar ons machinepark en nieuwe pand.” Niet zo gek dat deze infrastructurele aannemer bij de verhuizing naar een nieuwbouwpand in Gorinchem, in de zomer van 2019, ook doorpakte op het gebied van audiovisuele diensten. Mét behulp van Aspect ICT.

“In ons oude pand hing één informatiebord met de op dat moment relevante informatie. Verder werkten we met vaste pc’s en kwamen er bij presentaties en vergaderingen beamers aan te pas. Geen ideale situatie, ook niet in het kader van plaats- en tijdonafhankelijk werken. Daarom ontstond al snel het idee om op de nieuwe locatie alle werkplekken te gaan voorzien van 2 of 3 beeldschermen met docking station en te gaan werken met laptops. In alle managementkantoren werd een vergadertafel met groot beeldscherm voorzien. Daarnaast lag er de wens voor een grote videowall in de centrale hal en in de kantine, een goede audiovisuele uitrusting in de verschillende vergaderruimtes en een state-of-the-art conference room.”

02

Streven om plaats- en tijdonafhankelijk werken

Omdat Aspect ICT vanwege de al langere prettige samenwerking vanuit het verleden de ICT-infrastructuur voor Van Vulpen op de nieuwbouwlocatie Papland mocht realiseren, werd de vraag omtrent audiovisuele diensten daar ook neergelegd. “Het is handig om een partij voor twee verschillende zaken in te kunnen schakelen, zeker wanneer je al bekend bent met de kwaliteiten van een bedrijf.” Rebergen werd niet teleurgesteld, integendeel. “Aan de voorkant werd direct goed meegedacht. Wij hadden bijvoorbeeld voor ogen om met smartboards en kantelschermen te gaan werken. Door snelle proefplaatsingen konden we in de praktijk gaan testen en bleek het lastig te combineren met onze programmatuur en de omgeving waarin wij werken. Aspect ICT kwam met betere alternatieven en daarmee hebben wij al in een vroeg stadium, dus nog ruim voor de verhuizing, tot volle tevredenheid voor de juiste mix van reguliere beeldschermen en touchscreens kunnen kiezen.”

03

Content met het resultaat

Content zijn ze bij Van Vulpen ook over de audiovisuele inrichting bij de pantry’s, waar op schermen nu continu informatie in de vorm van filmpjes, foto’s en nieuwe informatie te zien is. “Het Sinterklaasfeest, de officiële opening van het nieuwe pand, een timelapse van de bouw, praktische informatie over projecten, veiligheidsinformatie en instructies: het komt allemaal voorbij. We zien ook dat het aandacht genereert.”

Naast het delen van informatie is ook de samenwerking bevorderd. "Alle faciliteiten voor videoconferencing zijn ook in het nieuwe pand aanwezig. We merken echter dat veel relaties in hun eigen omgeving nog niet zo ver zijn. Misschien zijn wij hiermee enigszins vooruitstrevend. De verwachting is dat videoconferencing de komende jaren meer gemeengoed zal worden. Met de investering van nu sorteren we voor op de nabije toekomst.", aldus Erik. Daarnaast zijn de zijn de ruimtes voorzien van roombooking.

De grootste werkzaamheden zijn achter de rug, maar onlangs heeft Aspect ICT nog bij beide achteruitgangen schermen opgehangen. “Daar kunnen we dan op de juiste tijden nog wat extra informatie, zoals de weersverwachting of file-informatie, op tonen.” Alles om het medewerkers en bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. “Aspect ICT heeft enorm bijgedragen aan dat tevreden gevoel. Ze stonden altijd paraat, waren flexibel en niets was te veel. Ik kan Aspect ICT aan ieder ander bedrijf aanraden voor het realiseren van een goede audiovisuele omgeving!

Connections