Tree-O-Logic heeft baat bij steekhoudende adviezen en acties van Aspect ICT

Connections
De adviezen van Aspect ICT zijn steekhoudend en gebaseerd op gesprekken over onze groeidoelstelling, positionering, ambities en werkwijze. Gedurende het gehele proces vormde dat het uitgangspunt. Bernard Flier, eigenaar
Tree-O-Logic heeft baat bij steekhoudende adviezen en acties van Aspect ICT

Probleem

Een ICT-partner die niet proactief meedenkt en achter de feiten aanloopt.

Oplossing

Een ICT-partner die proactief meedenkt en een ICT-omgeving die klaar is voor de komende jaren. 

Wat heb je nodig

  • Flexplekken
  • SoftPhones
  • SharePoint
  • Beveiliging
  • Beheercontract
Connections

01

Een nieuwe manier van werken

Tree-O-Logic is een boomtechnisch onderzoeks- en adviesbureau en werd opgericht in 2008. De organisatie groeit flink, wat ook op het gebied van ICT voor uitdagingen, bijsturing en aandacht zorgt. De vorige leverancier kon daar niet voldoende in meedenken, dus ging het bedrijf uit Harskamp op zoek naar een andere partij. De keuze viel op Aspect ICT. Het bleek een goede zet, weten officemanager Martina Verwijs en eigenaar Bernard Flier. 

We hebben nu ongeveer 15 vaste medewerkers, die zowel binnen als buiten actief zijn. Sinds 2011 maken we al groei door. We merkten dat onze ICT-partner steeds vaker achter de feiten aanliep. De wisselwerking was niet optimaal. We werkten in de cloud, maar niet op een optimale manier. We kregen het advies een server aan te schaffen, maar we twijfelden of dat dan dé oplossing zou zijn. Er was behoefte aan een gesprek met een andere ICT-partij. Dat werd Aspect ICT,” aldus Flier.  

Verwijs: “We merkten eigenlijk meteen dat zij juist altijd een stapje vooruitdenken. Dat zit gewoon in hun aard. Wij hebben daar veel profijt van. Aspect ICT adviseerde ons om te kiezen voor flexplekken met eigen devices en universele dockingsOok het gebruik van SoftPhones en de optimale inzet van SharePoint en Microsoft Teams hebben we aan advisering van Aspect ICT te danken. We kunnen wel zeggen dat we blij zijn dat we niet hebben geïnvesteerd in een server. De weg die we nu zijn ingeslagen biedt veel meer voordelen en gemak voor eindgebruikers. Ook de beveiliging is nu beter op orde. Dat die voorheen onvoldoende was, daar kwamen we achter toen Aspect ICT een risico-inventarisatie uitvoerde. Dat was confronterend, maar vooral verhelderend. Nu zijn gegevens van klanten met zekerheid goed beschermd.”  

02

Stip aan de horizon

Ook Flier is tevreden over het verloop van het traject. “De adviezen van Aspect ICT zijn steekhoudend en gebaseerd op gesprekken over onze groeidoelstelling, positionering, ambities en werkwijze. Gedurende het gehele proces vormde dat het uitgangspunt. De stip aan de horizon is bij Aspect ICT altijd aanwezig.” 

03

Beheer naar wens

Aspect ICT is ook verantwoordelijk voor het beheer van de vernieuwde omgeving. Verwijs: “Op de werkvloer is de verandering goed ontvangen. Vanwege de strengere, betere beveiliging is het alleen wel zo dat niet meer alle sofware door een medewerker zelf geïnstalleerd kan worden. Dit moet dan via de teamleider. Even wennen, maar iedereen begrijpt dat het een hoger doel dient. Veiligheid is echt leidend nu. En het gebruiksgemak is verder heel groot. Mocht er eens iets zijn, dan bellen we de servicedesk van Aspect ICT voor advies. Zij zijn goed op de hoogte. Ze kennen de historie, waardoor wij niet steeds opnieuw alles uit hoeven te leggen. Heel prettig. We ontvangen ook altijd snel een terugkoppeling na een melding, waarin wordt uitgelegd welke actie er is ondernomen. En Aspect ICT monitort ook zelf pro-actief aan de voorkant. Doemen er mogelijke risico’s of problemen op? Dan zoeken zij contact met ons om de situatie te bespreken.” Flier: “De wisselwerking is uitstekend. Empathie, kennis, inlevingsvermogen, dienstverlening, oprechte betrokkenheid: Aspect ICT heeft het allemaal.” 

 

Deze collega's hebben vol enthousiasme hun bijdrage geleverd aan dit project

RIJK PROSMAN
RIJK PROSMAN
ICT & Security Consultant
Connections