Beperkingen verholpen na verandering infrastructuur

Connections
Aspect ICT wist na enkele gesprekken precies waar onze behoeften lagen en op welke manier wij het Microsoft365 platform optimaal konden benutten. Arend Wattel, projectmanager
Beperkingen verholpen na verandering infrastructuur

Probleem

Lantel heeft recent gekozen om een CRM pakket in de cloud af te nemen, waardoor het nut van een server nihil werd. Om de taken waar de server nog wel voor in werd gezet naar de cloud te migreren, waren ze op zoek naar een gedegen partner om ze hierbij te begeleiden.

Oplossing

Een cloud-oplossing, met de optimale benutting van Microsoft365 suite. Hieronder valt Intune, Single Sign-on, Teams en Sharepoint

Wat heb je nodig

Microsoft Office 365
Consultancy
Beheercontract

Connections

01

Beperkingen verholpen na verandering infrastructuur

Slimmer, sneller, eenvoudiger en goedkoper: dat waren de kernwoorden bij LanTel voorafgaande aan het proces van het vernieuwen van de ICT-infrastructuur. Die missie is geslaagd, weet projectmanager Arend Wattel. Bij de aanbieder van zakelijke telefonie oplossingen zijn ze tevreden over de samenwerking met Aspect ICT.

 “We kenden Aspect ICT al enigszins, omdat wij enkele gemeenschappelijke klanten hebben. Bij het aanpakken van onze infrastructuur klopten we daarom al snel bij ze aan. Hoe de situatie was? We maakten gebruik van een CRM-pakket dat op een server moest draaien. In september 2019 volgde er een CRM-migratie. Dit alles namen we af in een cloudmodel. Hierdoor werd een fysieke server overbodig. Er lag vanuit LanTel de duidelijke wens om de boel efficiënter in te richten. De mogelijkheden qua beheer, uitbreiding en toegankelijkheid waren simpelweg te beperkt.”

 

 

02

Platform optimaal benutten

Hoe het dan wél moest? “Daar hadden we in een vroeg stadium al vrij duidelijke ideeën over. Cloud-oplossingen, met Microsoft365 als uitgangspunt: dat moest het worden. Op dat moment kwam Aspect ICT in beeld. Want wij hebben over dit onderwerp niet zoveel kennis in huis dat we alle ins en outs kennen. Hulp en kennis was gewenst. Daar ontbrak het bij Aspect ICT niet aan. Zij wisten na enkele gesprekken precies waar onze behoeften lagen en op welke manier wij het Microsoft365 platform optimaal konden benutten. Op een rustige, heldere manier werd het proces stap voor stap doorlopen. Omdat wij binnen LanTel ook vrij technisch onderlegd zijn, levelde het prettig. Aspect ICT heeft ons goed ondersteund. We nemen nu een dienst volledig af zoals Microsoft het bedoeld heeft.” De inzet van diverse tools maakt het werken fijner dan voorheen. Zo is bijvoorbeeld Intune ingezet om de beveiliging te optimaliseren, Single Sign-on om toegang tot diverse applicaties te krijgen met één wachtwoord, Teams om intern en extern samen te werken en SharePoint voor documentenopslag. “De mogelijkheden zijn enorm toegenomen. Office 2016 is ook verleden tijd. We werken nu met de nieuwste versie.”

 

03

Sturen en stimuleren

Op de lange termijn is de verandering ook een goede zet, zegt Wattel. “Door deze eenmalige investering gaan we over enkele jaren flink besparen. Immers, die server hebben we niet meer nodig en we betalen nu naar gebruik. We kunnen hier de komende tijd mee vooruit en ontdekken momenteel de monitoring- en rapportagemogelijkheden. Straks hebben we een duidelijk beeld van het gebruik en kunnen we daar weer op sturen en stimuleren. Aspect ICT verzorgt voor ons nu ook het beheer, dus bij vragen of ondersteuning kunnen we zeker nog bij ze terecht. De ervaringen die we daar tot op heden mee hebben, zijn ook gewoon goed. Wij zijn blij dat we deze stap hebben gezet.”

Connections