Stigterstaal weet precies wat ze aan Aspect ICT hebben

De laatste jaren groeide Stigterstaal flink. Verbetering van de ICT-omgeving kon niet achterblijven.
Connections
Het voortraject bestond uit inventariseren waar onze behoefte lag. Medewerkers van Aspect ICT wisten goed en helder uit te leggen welke keuzes er waren. Pieter Vente, Financial Controller bij Stigterstaal
Stigterstaal weet precies wat ze aan Aspect ICT hebben
Serververnieuwing bij Stigterstaal was een succes

Probleem

De laatste jaren groeide Stigterstaal flink. De ICT-omgeving dreigde echter achter te blijven. De hardware was echt aan vervanging toe. Zeker ook met het oog op de plannen voor nieuw ERP-systeem.

Oplossing

De virtuele servers werden voorzien van het besturingssysteem Windows Server Standard 2016. Dit ter vervanging van Citrix software in combinatie met terminal servers. Ook de switches en noodstroomvoorziening werden vernieuwd

Wat heb je nodig


HPE ProLiant DL360 Gen 9 servers
HPE NimbleStorage CS1000 SAN
Dell 10 Gbit SAN-switches
Dell Gigabit werkgroepswitches
APC Smart-UPS noodstroomvoorzieningen
Veeam Cloud Connect t.b.v. backup virtuele servers

01

Een grote verandering

Begonnen werd met de vernieuwing van de server- en storageomgeving. “De hardware was echt aan vervanging toe. Zeker ook met het oog op de plannen voor een nieuw ERP-systeem, dat wij voor eind 2018 willen implementeren,” vertelt Pieter Vente. Hij is 2 jaar werkzaam voor Stigterstaal en naast financieel controller ook verantwoordelijk voor het ICT-beleid. “We waren op het gebied van ICT vrij conservatief, maar dat imago schudden we langzaam van ons af.” Aspect ICT hielp Stigterstaal bij het vinden van een passende oplossing, die beter aansluit bij de wensen van nu. De virtuele servers werden voorzien van het besturingssysteem Windows Server Standard 2016. Dit ter vervanging van Citrix software in combinatie met terminal servers. Ook de switches en noodstroomvoorziening werden vernieuwd. “Al met al een behoorlijke omslag. We gunden de klus aan Aspect ICT, omdat wij vooraf wisten dat zij daar uitstekend toe in staat zouden zijn. Stigterstaal werkt al zo’n 15 jaar met ze samen, dus er ligt een stevig fundament. Er is wederzijds respect en vertrouwen. Bij de vorige conversie van hardware betrokken we een andere partij, maar dat beviel niet goed. Daarom was er nu geen twijfel: gewoon bij Aspect ICT aankloppen.”

02

Samen komen we verder

Vente verwacht dat het voor medewerkers een flinke omslag gaat zijn, die vraagt om een bepaalde mate van begrip en flexibiliteit. “Zo’n grote verandering verloopt nooit helemaal zonder zorgen. In 2019 lopen we vast nog tegen onvoorziene zaken aan. Het fijne is dat we in Aspect ICT een meedenkende partner hebben. Die proactieve houding is veel waard. Ook bij de vernieuwing van de server- en storageomgeving is het traject naar tevredenheid verlopen. Twee medewerkers van ons werkten continu samen met twee vaste medewerkers van Aspect ICT. Iedereen was enorm toegewijd. Ook in de avonden is er geregeld doorgewerkt. Het beste resultaat staat altijd voorop, ongeacht de tijd en moeite die iets kost. Dat is prijzenswaardig. Volgend jaar zal nog best roerig zijn, maar in 2020 verwacht ik dat Stigterstaal beschikt over een ERP-systeem dat helemaal van deze tijd is.”

Deze collega's hebben vol enthousiasme hun bijdrage geleverd aan dit project

KAREL HEIJSTEK
KAREL HEIJSTEK
ICT Engineer
PATRICK LOMAN
PATRICK LOMAN
ICT Engineer
HANNO DEN OTTELANDER
Teamleider
JOHAN VAN HAARLEM
JOHAN VAN HAARLEM
Cloud Engineer
Connections