Vereenvoudigen verhoogt het gebruik

Connections
ICT ondersteunt nu echt onze business. Tony Faro, COO Braanker Logistics
Vereenvoudigen verhoogt het gebruik

Probleem

Er werd al gebruik gemaakt van Exact Globe en Exact Synergy, maar dit was op een complexe manier ingericht.

Oplossing

Aspect ICT heeft een aantal processen vereenvoudigd, waardoor de organisatie beter met de pakketten kan werken.

Wat heb je nodig

- Exact Globe
- Exact Synergy
- Consultancy

01

aan het woord

Onze collega Bastiaan de Wit, Consultant Business Software, werkt bij Braanker Logistics aan het vereenvoudigen van de ICT-processen. Want hoe eenvoudiger een systeem is, hoe meer het wordt gebruikt.

Wat hebben we voor Braanker gedaan?
“Bij Braanker Logistics draaide reeds Exact Globe, gekoppeld aan Exact Synergy, dat op een vrij complexe manier was ingericht. In samenspraak met de mensen van Braanker Logistics besloten wij een aantal processen te vereenvoudigen, met als resultaat dat medewerkers binnen de organisatie er nu veel beter raad mee weten en er volop gebruik van maken.”

Wat betekende dit voor het gebruik van Synergy?
“Synergy kent een structuur van werkstromen, waarmee je processen in de bedrijsvoering vast kunt leggen. Voor de medewerkers van Braanker Logistics was dit niet voor iedereen overzichtelijk. Onduidelijke logica in die werkstromen zorgde ervoor dat het pakket niet veel werd gebruikt. Om het gebruik van Synergy te bevorderen en te vergroten hebben wij vooral gekeken naar hoe we zaken konden vergemakkelijken.”

Wat hebben we makkelijker gemaakt?
“Het aanvragen van verlof, de afhandeling van klachten en het proces rondom debiteurenbeheer zijn nu praktisch ingericht. E-mails over openstaande posten worden automatisch gegenereerd en verstuurd. De opvolging hiervan wordt vastgelegd in Synergy en is eenvoudig te volgen. Voor de afdeling Verkoop is er nu een overzichtelijke startpagina met relevante informatie over leads, prospects en klanten beschikbaar. Chauffeurs gebruiken sinds kort de Synergy app zodat zij onderweg documenten kunnen raadplegen en makkelijk verlof kunnen aanvragen. Zo maken we dingen makkelijker en begrijpelijker, en is de drempel voor de medewerkers om Synergy te gebruiken enorm verlaagd. De vereenvoudigingen verhogen het gebruik.”

Deze referentie is onderdeel van onze magazine ‘Aspect Inside’. Hierin behandelen wij thema’s die vandaag de dag belangrijk zijn, om relevant te blijven in de digitale transformatie. Klik op de onderstaande knop om het hele magazine te lezen.

Bekijk het hele magazine

02

aan het woord

“Wat de uitdaging van de klant ook is, wij lossen het op. Flexibel en betrouwbaar. We verkopen nooit ‘nee’”, zegt Tony Faro, COO van Braanker Logistics. Om dit waar te kunnen maken is een goede ICT-partner onmisbaar. Daarom werkt Braanker Logistics samen met Aspect ICT.

Met welke pakketten werkt Braanker Logistics?
“We gebruiken specialistische pakketten voor container trucking, wegtransport, lucht- en zeevracht en warehousing. Organisatiebreed werken we met de software van Exact. De financiële administratie doen we in Exact Globe. Voor de rest, onder andere de registratie en het beheer van relaties, medewerkers, werkstromen en documenten, wordt Exact Synergy gebruikt. Aspect ICT helpt ons met een pragmatische aanpak om deze systemen zodanig te benutten, dat ze onze business ondersteunen.”

Hoe bevalt de samenwerking met Aspect ICT?
“Erg goed, met name door de wijze waarop Aspect ICT proactief meedenkt en ICT-vraagstukken heel praktisch oplossen. Toen onze vacature voor een ICT-beheerder lastig in te vullen bleek, besloten we voor een externe partij te kiezen. Dat heeft als voordeel dat je altijd kunt terugvallen op een hele organisatie in plaats van één persoon. De mensen van Aspect ICT spreken onze taal, de taal van de ondernemer en die van het mkb-plus, en dat klikte eigenlijk direct. Bovendien beschikken de consultants over veel ervaring, ook specifiek op het gebied van transport en logistiek.”

Welke projecten zijn er al afgerond?
“Een inventarisatieslag onder onze medewerkers bracht een lijst met wensen en verbeterpunten naar voren. Dit heeft geleid tot een aantal succesvolle projecten zoals een sales workspace inclusief offerte-opvolging, relatiebeheer en klanttevredenheidsoverzichten, elektronische facturatie, een doordacht debiteurenbeheer en een app voor onze chauffeurs onderweg.”

Wat wordt de volgend stap?
“In de nabije toekomst willen we samen met Aspect ICT de integratie tussen Exact Globe, Synergy en de specialistische pakketten verbeteren.”

Deze referentie is onderdeel van onze magazine ‘Aspect Inside’. Hierin behandelen wij thema’s die vandaag de dag belangrijk zijn, om relevant te blijven in de digitale transformatie. Klik op de onderstaande knop om het hele magazine te lezen.

Bekijk het hele magazine

Deze collega's hebben vol enthousiasme hun bijdrage geleverd aan dit project

JAN KLOP
JAN KLOP
Business Software Consultant
PETER VLEUGEL
PETER VLEUGEL
Business Software Consultant
BASTIAAN DE WIT
BASTIAAN DE WIT
Business Software Consultant
Connections