Bij Baars is alle overbodige ballast verdwenen

De organisatie, die zich richt op zowel aannemerij als transport, had echter te maken met een belemmerende factor: de flinke hoeveelheid applicaties die binnen het bedrijf wordt gebruikt.
Connections
Mijn werk is er direct een stuk overzichtelijker en eenvoudiger op geworden. Uniformiteit voert nu de boventoon. Alle overbodige ballast is verdwenen. Jan Stuij, projectleider en interne ICT-beheerder bij Baars
Bij Baars is alle overbodige ballast verdwenen
Baars is volldig ontzorgd door Aspect ICT

Probleem

Een nieuwe omgeving was al langer een wens binnen Baars. De organisatie, die zich richt op zowel aannemerij als transport, had echter te maken met een belemmerende factor: de flinke hoeveelheid applicaties die binnen het bedrijf wordt gebruikt.

Oplossing

Door de inzet van een hybride cloud omgeving met snelle storage voor de applicaties hebben we een overzichtelijk ICT platform gecreëerd. Die overal vandaan te benaderen is. Waarbij de digitiale veiligheid is gewaarborgd.  

Wat heb je nodig


Thin Clients
Dell servers
Microsoft RDS
Sophos firewall 
Veaam back-up
Office365 Enterprise E3 licenties

01

Overzicht en eenvoud

Jan Stuij, projectleider en interne ICT-beheerder, is maar wat blij met het resultaat. “Mijn werk is er direct een stuk overzichtelijker en eenvoudiger op geworden. Uniformiteit voert nu de boventoon. Alle overbodige ballast is verdwenen.” En dat is prettig, want de oude situatie was niet ideaal. “In 2012 vond er bij ons ook een servermigratie plaats. Toen durfden we het nog niet aan om te kiezen voor een remote desktop omgeving. Ik ben blij dat we nu wel hebben doorgezet.

"In onze branche zijn veel applicaties noodzakelijk. Dat hield ons aanvankelijk tegen. Maar in goed overleg met Aspect ICT, waarbij wij ook onze limiet qua kosten aan de beheer- en onderhoudskant duidelijk aangaven, is er iets heel moois ontstaan. Dankzij goede planning en afstemming met Aspect ICT en softwareleveranciers bleek de nieuwe infrastructuur zoals wij die voor ogen hadden wel degelijk haalbare kaart.” aldus Stuij. 

02

Verbeterde proformance

In het traject werden onder andere de servers vervangen door nieuwe exemplaren met snelle storage. Werknemers kunnen door thin clients nu overal inloggen en werken. Ook de serverruimte kreeg een upgrade. Daarnaast werd voor het mailverkeer Office365 geïntroduceerd. “We beschikken nu over een eenvoudige, beheersbare netwerkomgeving. Na het definitieve besluit om ervoor te gaan, hebben we samen met Aspect ICT een presentatie gegeven aan ons personeel. Opgedeeld in drie groepen kregen zij te horen wat er zou veranderen. Op die manier probeerden we iedereen voor te bereiden op het idee van een nieuwe werkomgeving. Verandering kan namelijk ook voor scepsis zorgen. Dat hoopten we weg te nemen door alle voordelen in kaart te brengen.”

Voordelen zijn er in de praktijk volop. “De performance van het netwerk is gigantisch verbeterd. Doordat alle oude bekabeling is vernieuwd, is een gebrek aan snelheid nooit een remmende factor meer op de werkvloer. Iedereen werkt in dezelfde omgeving, waarin de omstandigheden gelijk zijn. Dat is misschien wel de grootste winst.”

Stuij verwacht dat Baars de komende 5 jaar sowieso uitstekend uit de voeten kan met de situatie die is gecreëerd. “Maar we blijven natuurlijk ook de technologische ontwikkelingen volgen. Dat biedt vroeg of laat ongetwijfeld weer nieuwe mogelijkheden. Waar nodig zullen we daar zeker van profiteren. De basis staat echter als een huis.”

Deze collega's hebben vol enthousiasme hun bijdrage geleverd aan dit project

ROB ROTHMAN
ROB ROTHMAN
ICT Engineer
Connections