Serveromgeving vervangen bij Mercon

Geen enkel bedrijf zit stil, ook Mercon niet. Het staalconstructiebedrijf koos de afgelopen jaren heel duidelijk voor een andere strategie. Als gevolg daarvan heeft Mercon besloten om de serveromgeving te vervangen.
Connections
Wij kennen Aspect ICT al jaren als een professionele, proactieve partner en ook nu zijn wij niet teleurgesteld in hun meedenkende vermogen. Mike van der Kolk, ICT-manager bij Mercon
Serveromgeving vervangen bij Mercon
Serververnieuwing bij Mercon door Aspect ICT

Probleem

De oude servers waren verouderd. Het was tijd om de omgeving te vernieuwen, om een crash te voorkomen. 

Oplossing

Na 5 jaar zien wij dat de kans op crashen van de servers groter worden. Vandaar hebben we gekozen om de totale omgeving opnieuw in te richten. Uiteindelijk is Mercon van 10 naar 4 servers gegaan. Dit zorgt voor meer overzicht. 

Wat heb je nodig


3x Dell servers
1x HP server

Connections

01

Een paar woorden genoeg

Mike van der Kolk is al 11 jaar als ICT-manager werkzaam voor Mercon. “Toen ik hier begon, vormde offshore de corebusiness van de organisatie en waren externe locaties een tweede prioriteit. Nu is dat juist andersom. We zijn ons door de jaren heen steeds meer gaan specialiseren in het werken op de meest uiteenlopende bouwplaatsen.”

Servers waren verouderd
Eind 2016 heeft Mercon besloten om de servers op het hoofdkantoor te gaan vervangen. “Het draaide allemaal nog prima, maar de servers waren wel verouderd. Ik wilde niet wachten op het moment dat een crash voor permanent dataverlies zou zorgen. Op dat moment was onze nieuwste server 8 jaar oud. Het was dus hoog tijd.”

Aspect ICT was binnen Mercon al een bekende partij. “Ze vervangen mij als ik op vakantie ben en ondersteunen bij grotere projecten. De banden zijn nauw, dus het was niet meer dan logisch dat ik ook dit vraagstuk voorlegde aan Aspect ICT. Eigenlijk hadden we aan een paar woorden genoeg. Het was onze wens om als aanvulling op de aanschaf van nieuwe servers richting een SAN-oplossing te gaan. Daar is uiteindelijk ook voor gekozen.

02

Minder servers, meer capaciteit

Het implementatietraject verliep voortvarend. Wij kennen Aspect ICT al jaren als een professionele, proactieve partner en ook nu zijn wij niet teleurgesteld in hun meedenkende vermogen. Het voortraject verliep snel en zonder incidenten. Op de laatste dag kwam er alleen aan het licht dat een restore van één van de servers niet goed was verlopen. Een grote storing was het gevolg. Heel vervelend, maar er is met man en macht gewerkt om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Na een dag was alles opgelost en werkte de nieuwe situatie naar behoren.”

Gebruikers zijn lovend. “Vooral over de snelheid zijn ze erg te spreken. We beschikken nu natuurlijk over veel meer processorcapaciteit, dus meer snelheid is een logisch gevolg. Maar het is fijn om vanuit de praktijk die bevestiging te krijgen. Al met al is de nieuwe situatie veel overzichtelijker. We hadden tien servers en nu nog maar vier: drie nieuwe van Dell en één oudere server van HP.

03

Makkelijk op te schalen

Met het oog op het beheer en de toekomst, is er nu overcapaciteit op de servers. Hierdoor is Mercon klaar voor de toekomst. Van der Klok: "Naar verwachting kunnen we hier een tijd mee vooruit, maar aan de andere kant: we krijgen binnen ons werkveld steeds meer te maken met grote 3D-bestanden. Mochten we sneller dan gedacht aan onze max. zitten, dan is bijschalen met extra schijven in de SAN gelukkig heel eenvoudig. Zowel op geheugenniveau als harde schijfniveau kunnen we anticiperen op ontwikkelingen."

Deze collega's hebben vol enthousiasme hun bijdrage geleverd aan dit project

KEES VAN DER STELT
Partner/Teamleider
Connections