Oproep: geef uw apparaten een tweede kans in de zorg!

Zo kan de dagbesteding van de bewoners toch doorgaan
Connections

Zorginstellingen organiseren fysieke dagbestedingen voor hun bewoners. Een activiteit waar bewoners veel waarde aan hechten. Door de huidige situatie is dit echter niet meer mogelijk. Daarom is het initiatief ontstaan om de dagbesteding online te organiseren. Zo staan de bewoners toch met elkaar in verbinding. Helaas zijn er onvoldoende middelen aanwezig om alle bewoners van een apparaat te voorzien. Daarom leveren wij hier graag een bijdrage aan door apparaten in te zamelen waar we de bewoners mee kunnen helpen.

Door de huidige situatie ontstaan nieuwe initiatieven. Dit zien we ook in de zorg. Waar bewoners dagelijks de dag startten met een fysieke dagbesteding, is dat helaas niet meer vanzelfsprekend. De dagbesteding is een programma om de bewoners een zinvolle daginvulling te geven. Voor velen een moment om naar uit te kijken. Voorheen kwamen de bewoners bij elkaar voor de dagbesteding. Momenteel wordt hier een andere invulling aan gegeven.

Door het gebruik van pc’s, smartphones en tablets vindt de dagbesteding digitaal plaats. Zo hebben de bewoners van de zorginstellingen toch hun dagelijkse activiteit om bezig te zijn. De tijd waarin we leven, vraagt ons immers om creatief om te gaan met de situatie.

Er zijn echter niet voldoende apparaten beschikbaar om alle bewoners te kunnen voorzien. Vanuit de zorginstellingen kregen wij de vraag of we hier een bijdrage aan kunnen leveren. En natuurlijk kunnen wij een rol spelen in dit proces! Dagelijks vervangen wij apparaten die door dit idee een tweede bestemming krijgen. Uiteraard dragen wij graag een steentje bij om dit initiatief te steunen. 

Onze oproep

We zijn nog steeds op zoek naar apparaten. Vandaar dat wij een oproep doen om alle oude apparaten, waar u niets meer mee doet, bij ons aan te leveren. Er zitten geen systeemeisen aan vast. Vrijwel alle apparaten zijn hier geschikt voor. Wij maken de apparaten uiteraard leeg, lopen hen na en installeren de juiste software. Zo kunnen we de bewoners voorzien van de juiste middelen om alsnog de dagbesteding door te laten gaan.

Wilt u oude apparaten ter beschikking stellen? Neem dan contact op met Jan Willem Ruis via j.ruis@aspect-ict.nl, (0184) 67 54 00 of door onderstaand formulier in te vullen.

{{ errors.first("field_298") }}
{{ errors.first("field_299") }}
{{ errors.first("field_300") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Connections