Geen roamingkosten meer binnen de EU

Connections
23 juni 2018

Heerlijk ontspannen de zomer in. Ieder jaar kijk ik daar weer naar uit. De zon laat zich vaker zien, de temperaturen stijgen en de vakantietijd breekt aan. Grote kans dat ook u al even aan de zonnige stranden in Spanje, Frankrijk of een ander vakantieland heeft gedacht. Één ding levert tijdens de vakantie echter zorgen op voor veel mensen: de (eventuele) extra kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland. En regelmatig bevestigt de rekening na de vakantie dat onderbuikgevoel.

Roamingkosten afgeschaft vanaf juni
Nu heb ik goed nieuws voor u: deze zorgen hoeft u vanaf 15 juni 2017 niet meer te hebben als u op vakantie gaat in een EU-land! Vanaf die datum betaalt u geen roamingkosten meer en kunt u uw mobiele abonnement in een EU-land gebruiken zoals u dat in Nederland gewend bent. Bellen, sms’en en het gebruik van data in de EU gaat van uw gebruikelijke bundel af, zonder extra toeslag. Ideaal! Net als in Nederland is het wel belangrijk dat u in de gaten houdt dat u uw bundel niet overschrijdt, want dan gaat u wel meer betalen dan uw gebruikelijke tarief per minuut of per MB. Let wel op: roamingkosten zijn niet meer van toepassing als u tijdelijk in het buitenland bent. Gebruikt u uw simkaart permanent in een ander land, dan mogen providers wel een extra bedrag in rekening brengen.

Wat houdt deze EU-regulering in?
Het uitgangspunt van de EU-regulering is dat nationale tarieven gaan gelden in de hele EU, zonder enige toeslag. Dit geldt ook voor landen als: Zwitserland, Noorwegen en Andorra die momenteel nog geen lid zijn van de Europese Unie. Onderstaand vindt u een overzicht van de belangrijkste veranderingen en een overzicht van de landen waar deze regels gelden vanaf 15 juni 2017.

  • Bellen, sms’en en internetten in andere EU-landen gaat voortaan op basis van je mobiele abonnement. Voor kosten buiten je abonnement of bundel gelden de reguliere Nederlandse tarieven. De EU-regeling geldt in de volgende landen (zie ook onderstaande afbeelding): Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.
Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections