Het werk van Gerjan Vlot

Connections
24 maart 2021

Als Software Developer ben je de hele dag bezig met nulletjes en eentjes. Tja, dat kun je wel zeggen, maar.. er schuilt meer achter! Gerjan geeft ons graag een échte blik op het werk van een developer. Lees mee over één van zijn werkweken.

Op maandag & dinsdag
Sta ik ingepland voor onze relatie Van Vulpen. Ze maken gebruik van een ERP-systeem dat opnieuw ontwikkeld zal worden. Ik werk hier met verschillende collega’s aan met het ontwikkelplatform OutSystems. Ik zorg ervoor dat alle benodigde functionaliteiten die niet standaard in OutSystems zitten alsnog met OutSystems kunnen communiceren. Hierdoor is het lastige werk eruit gehaald. Dit voorkomt dat een andere developer tegen zaken aanloopt die niet in het systeem staan maar wel noodzakelijk zijn. Het uitzoekwerk en het bedenken van oplossingen voor complexe problemen maakt het een leuk en uitdagend project.

Tijdens zo’n traject ontstaan er ook weleens vragen en als ik collega’s kan helpen doe ik dit graag. Veel van wat wij maken of hebben gemaakt zit in mijn hoofd. Ik krijg ook vaak vragen zoals; Hebben wij weleens iets gemaakt voor de implementatie van..? Om die reden noemt mijn manager mij vaak de vliegende keep.

Op woensdag & donderdag
Is mijn agenda gevuld met ‘van alles en nog wat’. Denk aan het doen van kleine aanpassingen aan bestaande applicaties en interne projecten. Ik heb de afgelopen tijd gewerkt aan MFA voor onze eigen Exact Synergy omgeving en ik werk ook aan het vernieuwen van ons serviceportaal voor relaties.

Op woensdag hebben we ook teamoverleg. Eén keer per maand op woensdag is er ook ruimte voor zelfstudie. Je geeft van tevoren een onderwerp aan waar jij je in wil verdiepen. Dit kunnen innovaties zijn waarvan we uitzoeken of het iets is wat we kunnen gebruiken.

Ook staat er werk voor JB Hydraulics op de agenda. We hebben voorgesteld om hun Windows applicatie te vernieuwen en hebben hiervoor een Proof of Concept gemaakt.

Op vrijdag
Heb ik wekelijks om en om een compensatie dag en een innovatie dag. Op een innovatie dag onderzoek ik of er zaken zijn in onze applicaties, frameworks en tools die vernieuwd/verbeterd kunnen worden. Bijvoorbeeld het testen van nieuwe Microsoft producten in Azure om te kijken of we er gebruik van kunnen maken.
Voorheen deed ik dit uit interesse in eigen tijd. Daar zijn een aantal succesvolle projecten uitgekomen. Om die reden heeft de organisatie besloten dat ik om de week hier een dag voor mag gebruiken wat natuurlijk heel gaaf is. Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat Aspect ICT bij de tijd blijft en dat we constant onze gereedschapskist blijven innoveren.

Ook interesse in een functie als Gerjan? Bekijk hier de vacatures.

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections