Klaar voor Windows 11?

Connections
26 januari 2022

Op 5 oktober jongstleden kwam Windows 11 op de markt. Inmiddels is het ook als upgrade beschikbaar voor gebruikers van Windows 10, die hierover een melding zullen gaan ontvangen. In de praktijk blijkt dat het upgradeproces zonder noemenswaardige problemen verloopt en dat bestaande applicaties gewoon actief blijven. 

De voordelen
Microsoft heeft de veiligheid verhoogd en de performance verbeterd, al hangt dit laatste samen met de prestaties van de hardware. Verder bevordert een aangepaste lay-out het gebruiksgemak. In de basis bevat Windows 11 dezelfde onderdelen als Windows 10. 

Het advies
Wij hebben inmiddels de eerste computers bij onze relaties voorzien van Windows 11, wat goede resultaten oplevert. Om die reden durven wij een upgrade te adviseren, eventueel in combinatie met het vervangen van een (verouderde) pc of laptop. Uiteraard moet de pc hardware-matig geschikt zijn voor Windows 11. Het proces neemt ongeveer twee uur in beslag, dus houd daar rekening mee. Voer de update uit op een moment dat je niet afhankelijk bent van de computer. 

Als de pc’s zijn voorzien van onze beheerdiensten hebben we vooralsnog Windows 11 upgrades geblokkeerd. Per 1 maart 2021 zullen we deze weer vrijgeven, tenzij je ons vraagt om deze geblokkeerd te houden. Het is geen probleem als u de update inmiddels al heeft uitgevoerd.

Samengevat
- Windows 11 verbetert de preformance, het gebruiksgemak en is veiliger;
- Check of uw hardware geschikt is voor de update;
- Kies het juiste moment om te upgraden en reserveer er genoeg tijd voor.

Mocht je willen weten of de hardware geschikt is, hulp willen bij de update of de update laten blokkeren? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Op zoek naar een plek waar je werkt op hoog niveau en je je tegelijkertijd thuis voelt? Kom kennismaken!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections