Stappenplan voor het updaten naar Windows 11

Connections
08 februari 2022

Windows 11 is de nieuwste versie van Windows voor pc's en laptops. Hieronder wordt beschreven hoe je een Windows 10 machine kunt upgraden naar Windows 11 zonder verlies van data. Wij adviseren om vooraf te verifiëren of het in combinatie met de bedrijfsapplicaties, mogelijk is om Windows 11 te gebruiken. Als je gebruikmaakt van verouderde applicaties of maatwerkapplicaties zien we dat dit voor problemen kan zorgen. Als dit is bevestigd, kun je de upgrade doorvoeren. In dit blog leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Stap 1
Het is belangrijk om te weten of de specificaties van de pc of laptop voldoen aan de vereisten voor Windows 11. Om dit te checken moet je de Windows 11 Health Check uitvoeren. Klik hier om het programma te openen. Zodra de controle goed is krijg je een bericht te zien met daarin “This pc can run Windows 11”. Goed nieuws!

Als de melding aangeeft dat de pc of laptop niet geschikt is, kun je overwegen om de pc of laptop direct te vervangen. Uiteraard is het voorlopig ook nog een optie om met Windows 10 te blijven werken. Windows 10 wordt voorlopig nog steeds ondersteund.

Stap 2
Nu kun je starten met het uitvoeren van de upgrade. Microsoft heeft een programma ontwikkeld die de Windows 11 upgrade voor de gebruiker kan doen zonder dat er data verloren gaat. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Windows 11 Installatie Assistent. Deze kun je via deze link downloaden. De upgrade zal ongeveer 2 uur in beslag nemen. Houd er dus rekening mee dat je de pc of laptop een tijdje niet kan gebruiken.

LET OP: de pc of laptop zal gedurende de upgrade moeten herstarten. Sla van tevoren je werk op en sluit dit af.

Mocht je toch nog vragen hebben over Windows 11 neem dan contact op met onze Servicedesk. 

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections