Waarom Jaap zo geholpen is met digitalisering van 't bestelproces

Connections
23 augustus 2022

Laatst hebben wij een blog geschreven over de voordelen van digitaliseren. Hier gingen wij dieper in op de verschillende voordelen en introduceerde wij een 6-delige blogserie over het digitaliseren van de verschillende processen waar installatiebedrijven mee te maken hebben. In deze blog kijken we naar het digitaliseren van het bestelproces. 

In de praktijk lijkt 't allemaal zo logisch en simpel, maar voor je 't weet ben je al snel een paar uur of meer kwijt bij het verwerken van bestellingen. Het compleet krijgen van de info. Hebben we 't allebei over exact hetzelfde artikel? Het checken van de voorraad. Het tijdig verwerken. Het herstellen van fouten. Het verwerken van eventuele retouren. Bij ons nam het bestellen dagelijks gerust 3 uur tijd in beslag. Nadat we het bestelproces gedigitaliseerd hadden, lukt dat in circa 15 minuten. De collega's op de bouw blij, in het magazijn en onder aan de streep ook op kantoor. Zeker met de prijzen en beschikbaarheid tegenwoordig. Maar goed dat we een paar jaar geleden al zijn gestart met optimalisatie, dan kunnen we nu extra scherp zijn waar we onze spullen vandaan halen en zorgen dat 't er tijdig is. 

De winst van het digitaliseren van het bestelproces:

  1. Info is direct beschikbaar
  2. De juiste artikelen zijn zichtbaar
  3. Het juiste bestelmoment kan bepaald worden
  4. Het leveren wordt meer gebundeld
  5. De bouwlogistiek wordt geminimaliseerd
  6. Van 6 verschillende communicatiekanalen naar 1 

Bent u ook geïnteresseerd in het digitaliseren van het bestelproces? Neem dan contact op met Marius Hakkesteegt via 0184 675 397 of m.hakkesteegt@aspect-ict.nl.

 

 

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen? Ik help u graag verder met uw automatiseringsvraagstukken!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections