Bouw je bedrijfsapp met PowerApps

Connections
29 augustus 2022

WAT IS MICROSOFT POWER APPS? 

Met Power Apps kun je zelf eenvoudig bedrijfsapps ontwikkelen zonder kennis van complexe programmeertaal.  

Applicaties worden steeds belangrijker voor het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het ondersteunen van digitale transformatie. Met low-code development bespaar je tijd en heje minder specialistische expertise nodig om mooie applicaties te ontwikkelen. Microsoft Power Apps is een low-code development platform waarmee snel en eenvoudig een zakelijke bedrijfsapplicaties gebouwd kan worden. 

Daarnaast is het ook mogelijk om een verouderde applicatie na te maken in Power Apps. Deze apps verhogen de efficiëntie van de processen doordat er minder fouten worden gemaakt en meer tijdwinst wordt behaald. 

Een applicatie die ontwikkeld is in Power Apps kunt u eenvoudig koppelen aan alle andere Microsoft applicaties. Daarnaast is het ook mogelijk om met allerlei externe applicaties te koppelen. Door die koppeling kan je vanuit Power Apps gebruikmaken van de digitale middelen binnen je organisatie. 

Power Apps is standaard beschikbaar in de meeste Office 365-licenties.


WAAROM EENBEDRIJFSAPPS BOUWEN IN POWER APPS 

Uit de praktijk blijkt dat gestandaardiseerde apps meestal niet voldoen aan de behoefte. Er is een grote kans dat lang niet alle functionaliteiten worden gebruikt of er worden bepaalde functionaliteiten gemist die weer lastig te implementeren zijn in de gestandaardiseerde applicatie. Het ontwikkelen van een maatwerk applicatie kost daarentegen veel tijd, middelen en je hebt meestal te maken met hoge opstartkosten. Met Power Apps kunnen we al heel snel in het proces een passend prototype presenteren die aansluit bij jou wensen.  

Als organisatie wil je je processen zo efficiënt mogelijk inrichten. Met een Power App kun je vanaf elke locatie, zowel online- als offline en vanaf ieder apparaat jouw medewerkers de mogelijkheid geven om op een snelle een eenvoudige manier toegang te geven tot deze processen. Zo kun je taken en processen stroomlijnen en automatiseren. Denk aan apps voor urenregistraties, (werkplek)reserveringen of het invoeren van bestellingen. Dit verhoogt het gebruiksgemak, voorkomt fouten en bespaart tijd. 

Een mooi voorbeeld is een app die we ontwikkelt hebben voor onze relatie VisaVersa. Om uniformiteit, efficiëntie en meer samenwerking te behalen, is bij VisaVersa al langere tijd een zoektocht gaande naar een nieuwe applicatie voor het registreren van visumaanvragen. Aanvankelijkhielden ze deze registraties bij in SharePoint lijsten, maar in de praktijk bleek dat dit op den duur niet meer werkbaar was voor de medewerkers. Het systeem werkte tweedimensionaal en men miste het overzicht tot alle relevante informatie met betrekking tot één specifieke relatie.

Tijd voor VisaVersa om de volgende stap te maken, binnen de mogelijkheden die Microsoft Office 365 biedt. Microsoft Dynamics CRM was te uitgebreid en qua licentiekosten te duur om als applicatie in te zetten, maar aangezien bij VisaVersade wens aanwezig was om meer uit hun Microsoft 365 platform te halen hebben wij Power Apps als basis gebruikt om een lichtgewicht CRM-applicatie te ontwikkelen met daarin extra modules voor het registreren van visumaanvragen en integratie met SharePoint voor documentopslag. 


WAT KAN DE ROL VAN ASPECT ICT HIERIN ZIJN? 

Als Microsoft Partner zijn wij goed op de hoogte van de mogelijkheden en laatste ontwikkelingen binnen Power Apps en helpen u daarom graag met een succesvolle appvoor uw organisatie. 

Aspect ICT denkt vanuit de volledige breedte mee bij het bouwen van een Power App. Dit houdt in dat wij graag al betrokken worden in het voortraject om uw wensen te inventariseren en mee te denken hoe we uw bedrijfsprocessen kunnen digitaliseren en integreren in Power Apps. Op basis daarvan gaan we aan de slag en kunnen we op korte termijn al een pilotversie presenteren. 

Wij ontwikkelen nieuwe- of bestaande applicaties helemaal opnieuw, zodat we voor u een app-op-maat kunnen maken. Een gebruiksvriendelijke applicatie nodigt ertoe uit om te ontdekken wat je ermee kunt doen. Relaties denken nu meer in mogelijkheden, merken wij. 


Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections