Uw ICT-strategie partner

Onze ICT-managers zijn al meer dan 20 jaar het verlengstuk van onze relaties om samen doelstellingen te behalen met behulp van ICT.

ICT-strategie als onderdeel van uw visie

De rol van ICT in de ontwikkeling en uitvoering van strategieën is enorm gegroeid, mede door de toenemende digitalisering van onze samenleving. Specialistische ICT-kennis is vereist om alle facetten van de bedrijfsvoering op de juiste manier te voorzien. Samen met u kunnen wij de stip op de horizon bepalen en uw organisatie laten groeien met behulp van een duidelijke ICT-strategie.

ICT-managers

De belangrijkste voordelen

ICT-strategie in drie fases

De stip op de horizon

Het grote verschil tussen de inzet van ICT vandaag de dag en 10 of 20 jaar geleden is de mate waarin technologie wordt ingezet om de strategische doelen te bereiken. De rol van ICT in de ontwikkeling en uitvoering van een strategie is enorm gegroeid, voornamelijk door de verdere digitalisering van onze samenleving. Veel organisaties beseffen dat ze moeten veranderen om de komende jaren relevant te blijven. Door objectief naar uw organisatie te kijken kunnen we hier samen het verschil in maken.

Strategie vormgeven
ICT-budgettering
Selecties maken

Samen uw ICT-roadmap opstellen

Als de doelen duidelijk zijn, is het van belang om te kijken welke plannen er nodig zijn om deze strategie te realiseren. We maken een plan voor de verschillende onderdelen van uw ICT-omgeving dat aansluit bij de gekozen strategie. Door prioriteiten te stellen en duidelijk in kaart te brengen welke onderdelen op de korte termijn voor uw organisatie de meeste waarde toevoegen, komen we tot een 'ICT-roadmap' die we samen kunnen uitrollen.

Project invullen
Prioriteit bepalen
Doelstellingen opstellen

Alle onderdelen afgedekt

Om de uitvoering van de ideeën om te zetten in concrete acties, is het belangrijk dat dit goed georganiseerd wordt. Vaak moeten we meerdere kennisgebieden aanspreken om een project succesvol af te ronden. Met onze ICT-managers hebben wij deze expertise in huis. Door een goede begeleiding en betrokkenheid bij uw bedrijfsvoering, kunnen we samen het verschil maken!

Project coördinatie
ICT-audit ondersteuning
Training

Team van ICT-strategie experts

Arie van t Verlaat
Arie van 't Verlaat
Teamleider/partner
Frank van Roekel
Frank van Roekel
Relatiebeheerder Buitendienst
Andreas Bulder
Andreas Bulder
ICT-/Servicemanager
Henri de Raad
Henri de Raad
ICT-/Servicemanager
Peter van Dungen
Peter van den Dungen
ICT-/Servicemanager
Bart Moolenaar
Bart Moolenaar
ICT-/Servicemanager

Uw ICT-roadmap

In 7 stappen helpen wij u van wens naar uitvoering!

Geen enkele ICT-strategie is hetzelfde en de wensen en behoeften verschillen. Vanuit onze jarenlange ervaring hebben wij een werkwijze ontwikkeld waarmee we u optimaal van dienst kunnen zijn.  

Bepalen en begrijpen van uw organisatievisie en strategie

Het is belangrijk om uit de bedrijfsstrategie op te maken wat het betekent voor uw ICT-organisatie. Samen met u brengen we het antwoord op deze vraag in kaart.

Uw organisatiestrategie vertalen naar uw bedrijfsprocessen

Bij het opstellen van een organisatiestrategie moet bepaald worden welke bedrijfsprocessen prioriteit hebben.  Toekomstige veranderingen zullen hier namelijk invloed op hebben.

De organisatiestrategie omzetten in een ICT-strategie

Samen met u stellen wij een ICT-strategie op voor de lange termijn op basis van de informatie die bij de eerdere stappen verkregen is. 

Bepalen hoe ICT ondersteuning kan geven aan de eerdere stappen

Er is tot nu toe nog weinig aandacht besteed aan concrete ICT-oplossingen en hulpmiddelen. Tijdens deze stap brengen we samen met u in kaart welke middelen nodig zijn.

KPI's opstellen om  te meten of de doelstellingen behaald worden

Alle eerder genoemde stappen hebben weinig zin als de gestelde doelen niet gemeten worden. Hiervoor stellen we KPI's (Key Performance Indicators) op om uw prestaties meetbaar te maken.

Uit te voeren projecten bepalen

Om uw doelstellingen te realiseren, is het belangrijk om de beoogde projecten en acties in kaart te brengen. Samen met u stellen we een traject op, bestaande uit de verschillende (deel) projecten.

Prioriteit geven aan de projecten

Als laatste stap moet de prioriteit van de projecten bepaald. Alle projecten tegelijk uitvoeren is immers geen realistische en gewenste situatie. 

Succesvolle projecten

Blankers & Van Vark

"Omdat onze relatie al een jaar of 13 terug gaat, weten we precies wat we aan elkaar hebben."

Erno Kwetters, Mede-eigenaar

Het begint met een goed advies!

Wilt u meer weten over onze ICT-strategie oplossingen of wilt u graag een afspraak maken met een van onze specialisten om uw situatie te bespreken?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

+31 184 675 400

info@aspect-ict.nl

Frank van Roekel
Frank van Roekel

Relatiebeheerder Buitendienst