De vakantie komt inzicht

Connections
20 juni 2018

Heeft u er ook last van, dat de laatste dag voor uw vakantie extra stressvol is? Nog even de laatste taken afronden, belangrijke zaken overdragen en de openstaande mailtjes zo veel mogelijk beantwoorden. Het werk is nooit klaar… Echter zijn er wel een aantal handige tips die u kunt toepassen, om de vakantie relaxed in te gaan.

Schakel uw Out of Office in
Zorg ervoor dat uw collega’s en externe contactpersonen op de hoogte zijn van uw afwezigheid. Dit is gemakkelijk in te stellen met een gratis optie binnen Outlook. Wanneer u een mail ontvangt, wordt er automatisch een afwezigheidsbericht verstuurd naar de verzender. Zo is deze direct op de hoogte van uw afwezigheid. Het bericht dat de verzender krijgt, kunt u voor collega’s en externe contactpersonen apart instellen.

Geef een collega toegang tot uw mailbox
Wanneer er dringend een taak moet worden opgepakt, is het gemakkelijk als een collega toegang heeft tot uw mailbox. U kunt aanvullende machtigingen toekennen voor het lezen, maken of wijzigen van items in uw postvak. Zo kan het mailverkeer altijd worden geraadpleegd tijdens uw afwezigheid. Hiervoor heeft u wel een Microsoft Exchange Server-account nodig.

Schakel uw vaste telefoon door
Bent u tijdens de vakantie een aantal dagen gesloten? Dit is geen probleem als u via VoIP belt, kunt u uw telefoon gemakkelijk doorschakelen naar uw mobiele telefoon.

Toch aan het werk tijdens uw vakantie? Doe het dan wel op een bewuste manier! Hierbij zijn telefonie en two-factor authentication belangrijke factoren om rekening mee te houden.

Mobiel bellen in het buitenland
Binnen de EU (+ Andorra en Zwitserland) betaalt u niet extra voor internet en bellen naar Nederlandse nummers. Buiten de EU kunnen deze kosten nog steeds flink oplopen. Zorg dat u op de hoogte bent van de kosten op uw vakantiebestemming, of zet roaming uit en gebruik WiFi waar dit beschikbaar is. Let op: Turkije is geen EU-land, maar wel een Voordeelland.

Zorg dat uw mobiele telefoon enkel apps update wanneer u verbonden bent met WiFi. Stel per app in of deze gebruik mag maken van de mobiele data. Dit kunt u bij instellingen aanpassen. Anders verbruikt dit onnodig data.

Two-factor authentication
Er zijn drie authenticatiefactoren die u kunt gebruiken om veilig in te loggen.

  • Iets dat u heeft (een mobiele telefoon of USB-key);
  • iets dat u kent/weet (een wachtwoord of PIN-code);
  • en iets dat u bent (een vingerafdruk of andere biometrische eigenschap).

Two-factor authentication zorgt ervoor dat u twee van deze variabelen nodig heeft om in te kunnen loggen op uw account. Hierdoor voorkomt u dat uw wachtwoord op een (onveilige) verbinding wordt gehackt.

Oja, nog enkele kleine tips:

  • Vergeet uw scherm niet uit te zetten
  • Zorg voor een goede overdracht voor het maken van back-ups.
Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections