Gericht op doel koppen, ook in de maritieme sector

Connections
01 maart 2018

Herinnert u zich de kopgoal van Robin van Persie op het WK 2014 nog? Die dag wist Nederland een geweldige prestatie neer te zetten door het machtige Spanje te verslaan. Het elftal bestaande uit jonge, onervaren spelers en ervaren vedetten werd door coach Louis van Gaal gesmeed tot een goedlopende machine. Kijkende naar projectmatig werken met bedrijfssoftware is er een parallel te trekken met deze bijzondere gebeurtenis.

Wellicht legt u niet direct de link met het Nederlands elftal. Echter, die link is er wel degelijk. Vanuit de rol als ‘adviseur Bedrijfssoftware’ bij Aspect ICT heb ik dagelijks te maken met heel veel soorten bedrijven uit uiteenlopende branches. Op het eerste gezicht zijn het stuk voor stuk compleet andere organisaties, die niet vergelijkbare producten en diensten leveren. Kijk je wat verder en spreek je de juiste mensen, dan blijken er toch veel overeenkomsten te zijn. Dit zeker als je kijkt naar de middelen en de samenwerking daarin die door organisaties worden ingezet om doelen te bereiken.

Zo mogen we bij Aspect ICT veel relaties tot onze klantenkring rekenen die allemaal het middel projectmatig werken gebruiken om succesvol te zijn. En jawel, dit is warempel ook in de maritieme sector het geval!

Leest u dit, dan is de kans erg groot dat u vanuit uw functie de volgende karakteristieken herkent:

  • het leveren van een product of dienst waarbij kennis en kunde doorslaggevend is;
  • doel- en resultaatgericht werken;
  • service en dienstverlening staat hoog in het vaandel;
  • gegevens moeten snel, eenvoudig én foutloos kunnen worden ingevoerd;
  • correcte en actuele managementinformatie is nodig voor de juiste aansturing.

Diverse gelijksoortige bedrijven in uw branche hebben wij geholpen om succesvoller te zijn door de juiste bedrijfssoftware (lees: middelen) in te zetten. Uiteraard zijn er veel factoren doorslaggevend voor het succes van uw bedrijf. Maar bovenal is een juiste samenwerking en afstemming van uw middelen doorslaggevend. En dan kunt u wellicht ook de link leggen tussen uw bedrijfssoftware en het Nederlands elftal op het WK 2014; de middelen verschillen qua omvang en functionaliteit, maar als zij goed samenwerken als één team, kan dit leiden tot geweldige resultaten.

Kunnen wij u helpen om uw bedrijfssoftware nog efficiënter te laten samenwerken? Wij gaan graag met u in gesprek om ervoor te zorgen dat zowel uw winst als uw service richting relaties wordt vergroot.

En mocht u de uitslag zijn vergeten: Nederland won met 5-1!

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen? Ik help u graag verder met uw automatiseringsvraagstukken!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections