Additionele back-up-service voor Microsoft 365

Connections
15 januari 2019

De zekerheid van zelf grip hebben op uw data in Microsoft 365. Iedereen die weleens een bestand is kwijtgeraakt, realiseert zich terdege wat het belang is van een vlekkeloze back-up-policy. De dagelijkse praktijk leert echter dat het een flinke dosis discipline en nauwgezetheid kost, om consequent een back-up van uw bestanden te maken. De noodzaak van een back-up voor Microsoft 365 zag ik ook op ICT-nieuwsplatform Computable voorbij komen.

Wanneer u een verloren bestand wilt terugzetten, hoe vindt u dit dan terug in de alsmaar groter wordende berg data van uw bedrijf? En hoe herstelt u dit bestand snel? Zonder dat u lang aan de telefoon zit met uw softwareleverancier of ICT-afdeling, en vervolgens de gehele bibliotheek terug moet zetten om het gezochte document te bemachtigen? In deze blog vertel ik u meer over de additionele back-up-service voor Microsoft 365.

Download de factsheet

Steeds meer data in het Microsoft 365 platform
Het bekende platform Microsoft 365 wordt steeds meer gebruikt om grote hoeveelheden data op te slaan. Logisch, want uw bestanden bewaart u eenvoudig in de Microsoft Cloud. U kunt er, waar en wanneer u maar wilt, toegang tot uw e-mail en bedrijfsdata mee krijgen. Samenwerken met collega’s en partners op afstand, en bestanden met hen delen en opslaan, is een fluitje van een cent. Het grote belang van data en het delen van kennis, heeft echter ook een keerzijde: zonder de beschikking tot deze gegevens lopen veel van uw bedrijfsprocessen al snel muurvast.

Plan B: Zorg dat uw data onbeperkt bewaard wordt
“Zorg dat je altijd een plan B hebt,” is een veelgehoorde en verstandige beveiligingsstrategie. Wat mij betreft, geldt dat ook voor back-ups. Documenten uit Sharepoint en OneDrive worden weliswaar in de Microsoft Cloud opgeslagen, maar mensen maken nou eenmaal fouten. Zo overkwam het mij een keer dat ik een document, dat ik nodig had voor een belangrijke presentatie, niet meer terug kon vinden. Ik bleek het per ongeluk tijdens een bestandsopschoning verwijderd te hebben. Uiteindelijk kon ik het, na geruime tijd en met hulp van Microsoft, alsnog terugkrijgen. Een meevaller was dat ik het bestand niet al te lang geleden had verwijderd. Microsoft hanteert immers een korte bewaartermijn. In sommige gevallen slechts 14 dagen! Met de additionele back-up-service voor Microsoft 365 creëert u zekerheid voor uw organisatie. Alle documenten en e-mails blijven gegarandeerd onbeperkt bewaard: ook als u ze per ongeluk verwijdert. Zo’n plan B scheelt een hoop stress wanneer u data niet meer terug kunt vinden.

Grip op uw data: Specifieke documenten terugzetten
De additionele back-up-service voor Microsoft 365 heeft nog meer voordelen. Zo hoeft u niet langer een hele bibliotheek terug te zetten, wanneer u een document of e-mail bent kwijtgeraakt. Bovendien beschikt deze additionele back-up-service over een geavanceerde zoekfunctie op basis van een Artificial Intelligence (AI)-robot (bot). Hiermee bespaart u veel tijd wanneer u zoekt naar verloren bestanden. Deze virtuele assistent is als gratis app te downloaden. Grip op uw eigen data!

De zekerheid van compliancy
De overheid scherpt de wet- en regelgeving voor het bewaren van documenten meer en meer aan. Steeds meer zaken zult u voor langere tijd zorgvuldig en correct moeten vastleggen. Als u uw data in meerdere datacenters/clouddiensten hebt ondergebracht, moet u deze ook op lange termijn, ten allen tijde correct kunnen terugzetten. Deze back-up-policy scheelt u echter ook veel ellende en geld, in het geval u in een juridisch conflict verzeild mocht raken. Dan zult u vaak een beroep moeten doen op uw oude data. Met de additionele back-up-service voor Microsoft 365 weet u zeker dat uw data altijd beschikbaar is, en blijft!

Managed back-up: Het gemak van controle en service
Wanneer u gebruikmaakt van de additionele back-up-service voor Microsoft 365 dan controleren wij of uw back-up goed is verlopen. Mocht u bestanden willen terugzetten, dan kunt u dat zelf doen, of wij doen het meteen voor u. Zo heeft u de maximale zekerheid van zelf grip hebben op data in het Microsoft 365 platform. Het is tenslotte uw data!

Download de factsheet

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections