Met goede WMS Software bespaart u tijd en geld!

Connections
04 juli 2019

Aan afkortingen geen gebrek in het bedrijfsleven. KPI’s, CEO, B2B of USP u kent ze wel. WMS, kent u die al? Deze letters staan voor ‘Warehouse Management Systeem’. Maar wat is dat nu precies? Het draait allemaal om het creëren van meer efficiency op het gebied van inslag, opslag en uitslag van goederen in een magazijn. Bedrijven die zelf voorraad houden en op de traditionele manier werken, zullen misschien herkennen dat dit foutgevoelig en tijdrovend kan zijn.

Een klant van ons, Connect Products, liep daar tegenaan. Deze organisatie gespecialiseerd in de productie, ontwikkeling en distributie van Seal-it kitten, lijmen en pu-schuimen, is de afgelopen jaren flink gegroeid. Toen ook nog eens de intrek werd genomen in een nieuwbouwpand in Meerkerk, was dat een perfect moment om de functionaliteiten binnen Exact Globe opnieuw onder de loep te nemen. Wij raadden de inzet van WMS aan. Na de implementatie bleek dit ook in de praktijk een geslaagde vervolgstap. Ontvangsten, tellingen en uitgiftes in het magazijn worden nu eenvoudig geregistreerd met behulp van scanners. Voorheen gebeurde dit met de hand en lag het aantal pickfouten gemiddeld op zeven tot acht per week. Nu is dat aantal gedaald naar één.

 Innovatie hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. WMS is een simpele, duidelijke oplossing die bedrijfsprocessen aanzienlijk verbetert. Geen tot zeer weinig verschillen meer tussen de administratieve en werkelijke voorraad zorgt voor een grotere klantbetrouwbaarheid. Misgrijpen of fouten in goederenverplaatsing wordt tot een absoluut minimum beperkt. Anno 2019 eigenlijk ook wel iets wat je mag verwachten. 

Schoolverlaters van nu verwachten dat ICT op orde is bij het bedrijf waar ze willen gaan werken. De jeugd is van het gemak en opgegroeid met innovaties en technische snufjes. Is de appelmoes op bij Albert Heijn? Dan spreek je een medewerker aan, die vervolgens met behulp van een scanner actuele informatie kan geven. En heb je iets online besteld in binnen- of buitenland? Dan vinden we het heel normaal om de voortgang van deur tot deur te volgen via een trackingcode. Privé zit het al zo ingebakken, dus ik verwacht dat het op bedrijfsmatig vlak de komende tijd ook een vlucht zal nemen.

Het past in de digitaliseringsslag, in de LEAN gedachte en is bovendien te integreren met of te koppelen met uw ERP en administratie. Bent u inmiddels enthousiast? Neem dan gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen? Ik help u graag verder met complexe ERP-vraagstukken!

Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections