Innova Energie vertrouwt beheer van ICT-omgeving toe aan Aspect ICT

Connections
02 november 2021

Innova Energie heeft Aspect ICT als vaste partner uitgekozen om voortaan haar ICT-omgeving te gaan beheren. Sleutelwoorden daarbij zijn het optimaliseren van de betrouwbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid. In feite betreft het een intensivering van een al langer bestaande samenwerking, die de ICT-partner uit Hardinxveld-Giessendam in staat stelt zijn werkzaamheden meer proactief uit te voeren.

Aspect ICT verleende in de afgelopen jaren al ICT-diensten aan Innova Energie. Met de recent afgesloten beheerovereenkomst, die een aantal duidelijke afspraken bevat, gaat dat een stap verder. “De service verschuift van reactief naarproactief, wat meer ruimte geeft om te innoveren,” licht Bastian Elshout toe, relatiebeheerder bij Aspect ICT. “Met een vast team nemenwe de bestaande ICT-omgeving in beheer en zullen deze projectmatig optimaliseren, waarbij de bestaande hardware en basis-software in principe gehandhaafd blijven.” Veel aandacht gaat uit naar security, bijvoorbeeld het uitvoeren van periodieke scans en het beveiligen van systemen. Dit vormt een zeer belangrijk thema, omdat Innova Energie persoonsgegevens van bijna 100.000 klanten opslaat. Om de continuïteit te waarborgen zal de ICT-partner uit Hardinxveld-Giessendam het draaien van back-ups en de fail-overomgeving extra zorgvuldiginrichten. Verder staan een verbetering van de performance en degebruikerservaring op de agenda. Om de up-time van de ICT-omgeving te waarborgen zal de ICT-partneruit Hardinxveld-Giessendamnaast preventief beheer ook een calamiteitenplan uitwerken. Hierin komenonder andere deback-upstrategieen de inrichting van een uitwijkomgevingaan bod.

Innova Energie heeft sinds de oprichting in 2010 een stevige plaats verworven in zowel de particuliere als de zakelijke markt, met een focus op innovatie in duurzaamheid richting hetmkb. Vanuit verdere groeiambities bestond er behoefte aan een solide en toekomstbestendig beheer van de ICT-omgeving. “We maken een digitaliseringsslag in de klantenbenadering,” vertelt intern IT-manager Sebastiaan Chow. “Met name om de jongere generatie aan te spreken introduceren we binnen afzienbare tijd een nieuw merk met een volledig online-dienstverlening. Ons ICT-landschap was op meerdere fronten aan verandering toe, met als speerpunten een hoger level in betrouwbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid.” De in Den Haag gevestigde energiemaatschappij vroeg bij drie verschillende partijen offertes aan. Chow verklaart de keuze voor Aspect ICT als volgt: “Wij werkten al samen met deze specialist, die zich kenmerkt door kwaliteit in de dienstverlening, transparantie en een no-nonsensementaliteit. Fijn om dit partnerschap een vervolg te kunnen geven, in het kader van continuïteit. Het werkt trouwens twee kanten op, want wij mogen aan Aspect ICT de energie leveren.”

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u vragen over ICT? Ik help u graag verder!

arrow right small Lees meer

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections