Geen roamingkosten meer in 2017

Connections
04 november 2016

De Europese Unie heeft met een forse meerderheid gestemd voor een wet die ervoor zorgt dat roamingkosten verdwijnen. Vanaf 15 juni 2017 mogen providers geen extra kosten meer in rekening brengen als u in een ander EU-land gebruik maakt van internet, bellen of sms.

Roamingkosten verdwijnen definitief
Al jaren wordt er binnen de EU gesproken over het afschaffen van de kosten voor telefoongebruik in het buitenland (roamingkosten). Hierdoor zijn de afgelopen jaren al diverse keren de tarieven verlaagd. Vanaf 15 juni 2017 verdwijnen deze kosten definitief. Tot die datum zult u dus nog rekening moeten houden met uw mobiele telefoongebruik binnen de EU.

Roaming modules
Vrijwel alle providers bieden momenteel bundels aan voor mobiel telefoongebruik in het buitenland. Deze modules zijn vaak per maand in- en uit te schakelen of schakelen automatisch in bij gebruik in het buitenland.

Of een module voor u en/of uw medewerkers verstandig is, is afhankelijk van hoe u uw mobiele telefoon gebruikt in het buitenland. U kunt contact met mij opnemen om te bepalen of een module voor u interessant kan zijn.

Bellen naar het buitenland uitgesloten
Vanuit Nederland naar het buitenland bellen, is uitgesloten van de afspraken die gemaakt zijn. Hierdoor kunnen de kosten voor bellen naar het buitenland soms snel hoog oplopen. Wij adviseren u te controleren welk tarief u betaalt voor het bellen naar een nummer in het buitenland. Deze informatie kunt u vinden op de website van uw provider.

Ook voor bellen naar het buitenland zijn bij diverse providers modules beschikbaar. Belt u regelmatig naar buitenlandse nummers, dan kan een module voor u interessant zijn. Wij helpen u graag met bepalen of dit ook voor u van toepassing is.

Hoe werkt het buiten de EU?
De roamingkosten buiten de EU blijven gelijk. Wij adviseren u om voorafgaand aan een reis buiten Europa, te controleren wat de kosten zijn en of er mogelijk aanvullende modules beschikbaar zijn bij uw provider om de kosten in de hand te houden. Wij zijn u hierbij natuurlijk graag van dienst met informatie en een advies.

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen? Ik help u graag verder met vraagstukken over (mobiele) telefonie en verbindingen!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections