Hoe opgeruimd is uw informatiehuishouding?

Connections
25 april 2018

Informatiehuishouding, mooi woord zult u denken. Toch ben ik ervan overtuigd dat u op zoek bent naar de stofzuiger, de poetsdoeken en het perfecte schoonmaakmiddel om eindelijk eens te zorgen voor een flinke opschoning en opfrissing van die mappenstructuur die al jarenlang allerlei kanten op groeit.

Begin niet gelijk aan de grote schoonmaak
Het is eigenlijk ongelooflijk dat dit gebeurt. Toch is het aan de orde van de dag. Het is aan de andere kant knap lastig om binnen organisaties of zelfs afdelingen allemaal op dezelfde manier bestanden op te slaan en te delen. Misschien hoeft u niet gelijk met de grote schoonmaak te beginnen, maar is het goed om te schetsen hoe uw bestandsstructuur er in de ideale situatie uit zou zien. In ieder geval zó dat:

  • zoeken & vinden vanzelf gaat.
  • samenwerken met collega’s en / of externen ook gestroomlijnder verloopt als we het hebben over informatiedeling.
  • we allemaal over één en dezelfde versie weten te beschikken zonder al die duplicaten of bestanden verstopt in mailboxen en andere opslagplaatsen.


Een kwestie van keuzes maken
Volgens mij is een informatiehuishouding helemaal niet zo’n moeilijk iets. Het is meer een kwestie van keuzes maken en ruimte open houden voor voortschrijdend inzicht én ontwikkelingen. Immers Google is ooit een succes geworden, omdat het niets meer en niets minder deed dan uit bergen informatie het juiste vinden. Nu hebben de meeste bedrijven gelukkig niet zoveel informatie als Google. Dat maakt ’t helemaal alweer overzichtelijk, toch?! ????

Zullen we samen naar uw informatiehuishouding kijken?

Pakt u de veger? Dan werp ik er een blik op!

 

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog vragen? Ik help u graag verder met uw automatiseringsvraagstukken!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections