Het verslag van Microsoft Ignite

Connections
25 maart 2019

Op 20 en 21 maart zijn we naar Microsoft Ignite geweest in de RAI in Amsterdam. Het evenement van Microsoft waar nieuwe ontwikkelingen worden toegelicht. Een dag vol sessies met diverse onderwerpen, zoals samenwerken in Microsoft Teams, migraties naar de cloud en Windows 10 als de moderne desktop. Lange dagen met veel informatie, waarvan we de belangrijke ontwikkelingen graag met u delen.

Focus op Microsoft Teams!
Teams bestaat alweer bijna twee jaar en is inmiddels in gebruik bij 500.000+ bedrijven! Een enorme groei, die door de continu opeenvolgende ontwikkelingen alleen maar door zal zetten. Een aantal hebben we tijdens Microsoft Ignite gehoord. Zo zal het mogelijk worden om afgeschermde kanalen aan te maken in het team. Dit maakt het mogelijke om gevoelige informatie af te schermen van andere gebruikers die deelnemen aan een team. Verder zullen ook de functionaliteiten bij het voeren van videogesprekken worden uitgebreid. Later dit jaar komt de mogelijkheid om de achtergrond te laten vervagen. Naast het videobellen zal ook het traditionele bellen een upgrade krijgen. Het bellen als Teams-gebruiker naar Teams-gebruiker is al vanaf het begin mogelijk geweest, maar nu voegt Microsoft ook de mogelijkheid toe om met Teams naar vaste en mobiele telefoonnummers te bellen. Door Teams te koppelen aan een VoIP telefooncentrale kunt gesprekken voeren vanuit Teams en belt u tóch met uw vertrouwde telefoonnummer.

Windows Virtual Desktop
Microsoft bracht officieel de preview versie uit van Windows Virtual Desktop. Dit is een uitgebreide desktop- en app-virtualisatieservice die wordt uitgevoerd in de cloud. 

Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om een virtuele desktopinfrastructuur (VDI) uit te voeren in de cloud, waarmee hoge schaalbaarheid wordt gegarandeerd. Zo kan er een multi-sessie Windows 10 omgeving worden gecreëerd waar meerdere medewerkers gelijktijdig op kunnen werken. Elke medewerker werkt in een eigen Windows sessie, waardoor het idee ontstaat dat er op een eigen computer gewerkt wordt. Ook kunnen bepaalde applicaties vanuit de Windows Virtual Desktop beschikbaar worden gemaakt voor de eindgebruikers op de lokale pc. Deze applicaties vind je dan terug in het startmenu, als het ware dat ze lokaal op de pc staan geïnstalleerd, maar dan worden ze uitgevoerd vanuit de cloud.

Bovendien kunnen bovenstaande zaken beschikbaar worden gesteld middels de Windows Virtual Desktop HTML5 webclient. Dit is een webportal waar de eindgebruikers toegang toe kunnen verkrijgen door erop in te loggen. Zo heeft men vanaf elke locatie toegang tot de virtuele omgeving en de applicaties, waar of wanneer dan ook. Klik hier voor een demovideo. 

Azure File Sync
Eén van de mooie nieuwe ontwikkelingen die we rond Azure voorbij zagen komen is Azure File Sync. Deze dienst zorgt er voor dat alleen bestanden die regelmatig en recent gebruikt worden, lokaal in de cache van de serveromgeving staan. Het voordeel van de dienst is dat de hoeveelheid data op uw lokaal fileserver verkleind wordt en er minder lokale ruimte op de fileservers vereist is.

Cloud Strategie Microsoft
Verder viel ons op dat Microsoft zich op dit moment met name richt op een Hybride Cloud. En niet zozeer op een Cloud Only omgeving, waar het eerst wel naar toe leek te gaan. Voorbeelden waar we dit uit opmaken zijn bijvoorbeeld dat u niet uw Active Directory migreert, of uw fileserver naar de Cloud, maar u breidt beiden uit naar de Azure Cloud om zo de voordelen te benutten. Een ontwikkeling waar wij ons in kunnen vinden.

Interessante nieuwe ontwikkelingen waar wij u graag de komende tijd in meenemen!

Neem contact met ons op

Het begint met een goed advies!

Heeft u nog technische vragen? Ik help u graag verder!

arrow right small Bezoek ons

De nieuwsbrief ontvangen?

Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het ICT-nieuws!

{{ errors.first("field_24") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("privacy") }}
Connections